به گزارش خبرنگار ایرنا ، مدیرکل حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان اردبیل روز پنجشنبه در این آئین گفت: هدف از برگزاری این رویداد ادبی و هنری به مناسبت هفته مبارک دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و نام جانباز شهید صابر قره داغلو، توجه به استعدادهای نوظهور برای خلق آثار فاخر و ماندگار ادبی و هنر در حوزه ایثار و شهادت است.
علی واحد، دفاع مقدس را گنجینهای تمام نشدنی از فرهنگ پایداری و سلحشوری ملت مقاوم و بصیر ایران اسلامی توصیف کرد و افزود: حفظ و نشر آثار دوران طلایی دفاع مقدس، رسالت همه اهالی قلم، هنر و اندیشه است و در این راستا باید روی نسل نوجوان و نونهال تمرکز بیشتری صورت گیرد تا نسلی متعهد به سرمایههای فکری و ملی کشور تربیت شود.
سیدسعید اطهر نیاری دبیر جشنواره شعر کودک و نوجوان دفاع مقدس استان اردبیل هم در این مراسم گفت: این رویداد ادبی و هنری به مناسبت هفته مبارک دفاع مقدس و گرامیداشت جانباز شهید حاج صابر قره داغلو با هدف کشف استعدادها و خلاقیتهای ادبی نونهال و نوجوان برگزار شد.
وی برخلاف روال مرسوم اختتامیه جشنوارههای ادبی، به جای خوانش بیانیه هیات داوران، به روایت خاطرهای از رشادت رزمندگان استان اردبیل در عملیات آزادسازی خرمشهر پرداخت و صحنههای ایثار و شهادت ایثارگران دفاع مقدس را بهترین ذخایر برای تربیت نسل متعهد و پایبند به آرمانهای ملی و انقلابی دانست.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل نیز در این آئین گفت: کانون برای کار در حوزه دفاع مقدس با جدیت وارد شده است تا فاصلهای بین نسل انقلاب و نسلهای جدید واقع نشود.
ملیحه ملکزاده فرد افزود: در شعر و شاعری، کارهای زیادی در کانون انجام گرفته است اما حوزه دفاع مقدس برای بچهها همچنان تازگی دارد و در آینده نزدیک ۲ کتاب شعر و داستان در این حوزه رونمایی خواهد شد.
وی ادامه داد: امروز میتوان از صحبتها و خاطرات آزادگان، مسایل تربیتی مفیدی اتخاذ کرد و این سوال پیش میآید که مادران آزادگان، چه الگوها و آموزههای تربیتی را مدنظر داشتهاند که ما به آنها واقف نیستیم و امروز فرزندان ما در معرض آسیبها قرار دارند؟
ملکزاده فرد اضافه کرد: دفاع مقدس گنجینهای تمام نشدنی از آموزههایی نظیر قناعت، شهامت، ایثار، صداقت، اخلاص و شجاعت است و بهترین مکتب برای تعلیم و تربیت فرزندان جامعه است و باید از این ذخایر با ابزار هنر بهرهبرداری کنیم.
زبان شعر کودک و نوجوان، عاطفی و متناسب با آن دوره سنی است
شهابالدین وطندوست شاعر و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای اردبیل هم در این آئین گفت: مصطفی رحماندوست و ابراهیمی شاهد جزو نوابغ شعر و ادبیات داستانی کودک و نوجوان هستند و شعر و ادبیات کودک و نوجوان از دهه پنجاه به بعد در حوزه ادبیات، برای خود جا باز کرده است.
وی افزود: مراد از شعر کودک و نوجوان، شعری است که بزرگسالان با زبان کودک و نوجوان میسرایند یا خود کودکان و نوجوانان آنها را میآفرینند و این نوع شعر از دبستان تا اوایل دانشگاه را شامل میشود.
وی ادامه داد: آثار زیادی در قالبهای رایج ترانه یا شعر کودک و نوجوان نظیر چهارپاره، نیمایی، مثنوی، رباعی و غزل به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود.
وطندوست گفت: زبان شعر کودک و نوجوان، زبانی کودکانه است و کلمات و واژگان این دوره سنی را شامل میشود و ادبیات کودک و نوجوان، زبان عاطفی و مهربان دارد و جملات کوتاه و ساده و روان از دیگر ویژگیهای آن است.
او ادامه داد: این نوع شعر، وزن بلند ندارد بلکه کوتاه و دارای محتوای متناسب با زبان است و از واژگان مهجور و پیچیده فاصله دارد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اولیا و مربیان آنها در بالندگی این گونه شعر تاثیرگذار است و این امر در تصویرسازیهای شعر کودک و نوجوان مشهود است.
اجرای سرود، پخش نماهنگ یادمان جانباز شهید قره داغلو، رونمایی از ۲ کتاب شعر و داستان کودک و نوجوان در موضوع دفاع مقدس و تجلیل از نزدیک به ۲۰ نفر از برگزارکنندگان، داوران، برترینهای مسابقات ادبی و هنری و برگزیدگان جشنواره شعر دفاع مقدس کودک و نوجوان از دیگر بخشهای این رخداد ادبی و هنری بود.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مرکز و شهرستانهای آن فعال است.