به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ مهدی جعفری روز پنجشنبه در جلسه ستاد توسعه گلخانههای استان افزود: در راستای اجرای طرح توسعه گلخانهها باید از ظرفیت نیروهای بومی و محلی و با اختصاص اعتبار مورد نیاز استفاده شود.
وی بر ضرورت انجام پیگیریهای ویژه برای اختصاص اعتبارات گلخانهای به استان تاکید کرد و گفت: بر اساس طرح توسعه گلخانههای استان، اقدامات لازم در سه منطقه اصغریه، اکبرآباد و سرچاه عماری شهرستان خوسف انجام خواهد شد.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تغییر کاربری زمینهای کشاورزی به گلخانهای تصریح کرد: گازرسانی و برق رسانی به واحدهای گلخانه ای انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه جلسه بعد ستاد توسعه گلخانهای استان با حضور استاندار برگزار میشود، متذکر شد: دستگاههای خدمات رسان برق و گاز ظرفیتهای خود را در مورد طرح توسعه گلخانهها اعلام کنند.
جعفری گفت: بسته تشویقی توسط شرکت آب منطقه ای باید در این زمینه ارائه شود تا کشاورزان دارای چاه آب در اجرای این طرح همکاری کنند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح، همکاری همه دستگاهها را می طلبد، گفت: مشکل اول در این خصوص چالش آب است و باید مشوقهایی در این زمینه با همکاری جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای استان پیش بینی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: برای اجرای این طرح باید به مجریان تسهیلات پرداخت شود و بازار برای فروش تولیدات گلخانهای هم در نظر گرفته شود.
وی گفت: در جلسه ای با حضور دستگاههای متولی، مشکلات مربوطه بررسی و راهکارهای مورد نظر ارائه شود.
جعفری امروز در آیین شکرگزاری برداشت محصول عناب در روستای سیوجان شهرستان خوسف هم اظهار کرد: افزایش محصولات راهبردی مثل عناب به توسعه پایدار و رونق اقتصادی روستاها کمک میکند.
وی اظهار امیدواری کرد: سال آینده این جشنواره در مکانی برگزار شود که برای عناب کاران الگویی در راستای افزایش بهره وری و ترویج محصولات کشاورزی باشد.
معاون استاندار با اشاره به تغییر اقلیم در خراسان جنوبی و گرمای بیش از اندازه هوا در منطقه افزود: در مورد گرمای هوا باید تدبیر کرد، چرا که شاید روزی عناب از منطقه حذف شود و مجبور باشیم محصول دیگری را جایگزین کنیم لذا محققان و مروجان باید برای بقای محصول راهبردی عناب، کار کارشناسی انجام دهند.
وی گفت: رقم عناب سیوجان ثبت شده اما در راستای برندسازی آن باید گام برداشته تا این محصول به خوبی برای بازار و مصرف کننده معرفی شود.
جعفری با اشاره به محدودیتهای منابع آبی و برق یا تعادل بخشی چاههای کشاورزی گفت: مطالبه جهاد کشاورزی و مردم همسو است چراکه آبهای کشاورزی کسر شده اما باید در وهله نخست کشاورز توانمند شود و به این مساله مهم برسیم که باید آبیاری زیر سطحی اجرا شود.
وی با تاکید بر اینکه هم در تولید، هم در بازاریابی محصول عناب باید گامهای فراتری برداریم تصریح کرد: برای بورس عناب هر کاری را کردیم اما گردش مالی آن کم است لذا نامهای را برای بورس عناب با تایید استانداری به وزارت اقتصاد و دارایی ارسال کردیم تا قیمت عناب افزایش یابد.