به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری کل استان کرمان، سید مهدی قویدل روز شنبه در نشست کمیته مشترک کمیته هماهنگی سرقت استان کرمان با موضوع پیشگیری از سرقت در شهرستان رفسنجان افزود: مطالبه دستگاه قضایی رفع مشکل قطعی مکرر برق است.
وی با اشاره به مشکلات و معضلات در روند تولید محصولات کشاورزی اظهار داشت: باتوجه به اینکه قطعی برق در شهرستان رفسنجان مشکلاتی را برای کشاورزان این شهرستان ایجاد کرده باید با همکاری مسئولین و همراهی مردم این مشکلات کمتر شود و این موضوع از طریق استانداری کرمان در حال پیگیری است و مسئولین دادگستری کرمان نیز این موضوعات پیگیری و رفع مشکل را مطالبه می کنند.
وی همچنین افزود: طبق آمار روند وقوع سرقت و همچنین ورود پرونده های مرتبط با سرقت در شهرستان رفسنجان کاهشی است به طوری که سرقت سیم برق در شهرستان رفسنجان ۵۷ درصد کاهش داشته است.
نصب پابند الکترونیک به سارقان حرفه ای در کاهش سرقت در استان موثر است
وی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل دادستانی کل کشور و همچنین مصوبات کمیته هماهنگی پیشگیری و مقابله با سرقت در استان کرمان نصب پابند الکترونیک به تمام سارقان حرفه ای که دارای بیش از چهار سابقه هستند انجام می شود قطعا این اقدام در راستای کاهش وقوع سرقت و تامین امنیت شهروندان موثر و در حال پیگیری است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان گفت: پیشگیری از وقوع جرائم یک اصل عقلی، شرعی، علمی است که به آن در آیات و روایات دین اسلام تاکید شده است لذا این موضوع نیاز به فرهنگ سازی در جامعه دارد تا نگاه مردم از موضوع مجازات محوری به سوی اقدامات پیشگیرانه و کمک به حل مشکلات، چالش ها و آسیب های جامعه تغیر کند.
وی افزود: تغییر سبک زندگی مردم و گرایش به فرهنگ غربی و عدم رعایت مسائل و مقررات شرعی و فاصله گرفتن مردم از دین می تواند مشکلات و آسیب های اجتماعی را در جامعه افزایش دهد به همین دلیل مسئولان فرهنگی باید تلاش خود را در زمینه نشر مسائل دینی و پاسخ به شبهات جوانان مضاعف کنند.
قویدل با اشاره به دستور کار جلسه با عنوان پیشگیری از سرقت بویژه سرقت محصولات کشاورزی اظهار داشت: در موضوع پیشگیری از سرقت باید به پنج چالش مهم وجود اتباع بیگانه غیرمجاز، معتادین متجاهر دخیل در سرقت، وجود کارگاه های ضایعاتی غیرمجاز و خریداران اموال مسروقه و همچنین عدم وجود پایش تصویری بروز و کار آمدسازی در سطح شهرها و روستا ها تمرکز و برای رفع این چالش ها اقدام شود.
وی افزود: خوشبختانه با همکاری و همراهی نیروهای بسیج، فراجا، فرمانداری و بخشداری های شهرستان رفسنجان اقدامات مهمی با حمایت و مدیریت پلیس و مسئولان قضایی انجام شده که طبق آمار روند وقوع سرقت و همچنین ورود پرونده های مرتبط با سرقت در شهرستان رفسنجان کاهشی است به طوری که سرقت سیم برق در شهرستان رفسنجان ۵۷درصد کاهش داشته است.
وی گفت: در اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته در شهرستان رفسنجان همه نیروهای نظامی و انتظامی و بسیج مردمی و سایر مسئولین قضایی و اجرایی در صحنه حضور دارند تا این طرح به خوبی اجرا شود که جای تقدیر و تشکر دارد .
معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان اظهار داشت: اقدامات خود حفاظتی مانند تجمیع باغات و انسداد راه های غیر ضرور، فنس کشی و نصب سیستم های پایش تصویری در بکارگیری نگهبانان تایید صلاحیت شده و همچنین استفاده از ظرفیت شرکت های حفاظتی توسط کشاورزان در سطح باغات می تواند از وقوع سرقت محصولات کشاورزی پیشگیری کند.
افزایش ۵۷ درصدی پرونده های تصادفات در کرمان
قویدل افزود: بر اساس آمار استخراج شده از سیستم مدیریت پرونده در دادگستری کل استان کرمان میزان ورودی پرونده های قضایی در رفسنجان با موضوع تصادفات در پنج ماهه سال ۱۴۰۳نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۷درصد افزایش داشته است به همین دلیل ضرورت دارد در راستای پیشگیری از وقوع تصادفات در شهرستان اقدامات موثری صورت پذیرد.
این مقام قضایی در پایان گفت: از جمله راهکارهای کاهش تصادفات در شهرستان رفسنجان اصلاح نقاط حادثه خیز و افزایش سامانه ها و دوربین های کنترل سرعت در جاده ها و همچنین تکمیل پروژه های راه سازی است و اطلاع رسانی و ارتقا فرهنگ رانندگی که این موضوعات در دستور کار معاونت اجتماعی دادگستری قرار دارد.