حسین پیرموذن روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برخی استانها نظیر اردبیل در چهار ماه اخیر ارزی برای خرید ماشینآلات دریافت نکرده و بانکها در این زمینه تخصیصی ندادند.
وی افزود: فعالان بخش خصوصی اخیرا نامهای به بانک مرکزی نوشته و اعلام کردند که باید برای خرید ماشینآلات و واردات آن تخصیص ارز از سوی بانکها انجام شود و در این زمینه موانع و مشکلات برداشته شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: در سالهای گذشته تخصیص ارز با هدف تقویت نظام اقتصادی و صنعتی کشور انجام میشد که متاسفانه در سالهای اخیر این تخصیص به حداقل رسیده و ۸۰ درصد واحدهای صنعتی استان که کوچک مقیاس هستند، از این ارز بیبهره ماندند.
پیرموذن وضعیت استان اردبیل از لحاظ روند صنعتی را رو به رشد و مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: با همدلی و هماهنگی مسئولان و سایر نهادها شاهد حمایت از تولید در استان هستیم و مشکلات و موانع نیز در قالب جلسات کمیته حمایت قضایی، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل در حال برطرف شدن است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: تمام ارکان نظارتی و کمیتههای تسهیلگری در این حوزه تلاش میکنند قوانین و مقررات دست و پاگیر را از پیش روی تولیدکنندگان و صنعتگران برداشته و زمینه تقویت نظام اقتصادی را فراهم کنند.
پیرمؤذن به دستور کار مستمر جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با محوریت حذف قوانین مخل تولید اشاره کرد و یادآور شد: با همت اداره کل امور اقتصادی و دارایی و مرکز خدمات سرمایهگذاری فعالیتهای خوبی در این حوزه انجام شده به طوری که با همراهی دستگاههای مختلف ۸۵ بخشنامه، دستورالعمل و رویه مخل و مانع تولید در سه سال اخیر شناسایی شده است.
وی اضافه کرد: ۵۸ مورد از این بخشنامهها و دستورالعملها در سطح ملی و ۲۴ مورد در سطح استانی مورد بررسی قرار گرفته که از ۵۶ مورد ارسال شده به هیات مقرراتزدایی ۲۰ مورد تأیید و تنها یک مورد رد شده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: در سطح استان نیز رویههای غلط گذشته اصلاح و بسیاری از امور در حوزه سرمایهگذاری و کسب و کار تسهیل شده است.