به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سیدحسن عاملی شامگاه یکشنبه در آیین نکوداشت زنده یادان دکتر مجتهد نجفی و دکتر تموک افزود: موسساتی که در این زمینه پیشقدم بوده اند از جمله بنیاد حاج لطیف نباتی مقدم، کاری مهم و ارزشمند را شروع کرده اند و بایستی تمامی نهادهای فرهنگی و نهادهای مختلف از این فعالیت حمایت کنند و جهت ادامه این حرکت فاخر برنامهریزی نمایند.
وی ادامه داد: مرحوم افشار تموک یکی از جوانان انقلابی و جهادی در حوزه فرهنگ، پژوهشهای قرآنی، طب سنتی - ایرانی و نیکوکار بود که در کسوت پزشک فعالیتهای درخشانی را از خود به یادگار گذاشت.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل گفت: پزشکی که در ایام جوانی میتوانست از موقعیت شغلی خود کسب درآمد کند با تاسی از کلام وحی این چنین نقش آفرینی میکند؛ باید به عنوان الگوی موفق و برتر جامعه خصوصا پزشکان معرفی شود.
آیت الله عاملی با بیان اینکه پدربزرگ خانم مجتهد نجفی، آیت الله سید یونس مجتهد نجفی، از علمای برجسته و تراز اول بود و رهبری قیام گوهرشاد را بر عهده داشت، افزود: سیده نرگس مجتهد نجفی به عنوان یک شخصیت قرآنی و علمی که دارای اجتهاد هم بود و در حیات پربرکت خود فعالیتهای بسیار اساسی و مجاهدانه ای خصوصا در موضوع زیست محیطی و قرآن پژوهی داشت که میتوان وی را به عنوان الگوی نمونه و در تراز انقلاب اسلامی به جامعه معرفی کرد.
امام جمعه اردبیل اظهار کرد: مطالعات و پژوهش های خانم مجتهد نجفی حائز اهمیت بوده و باید در محافل علمی، دانشجویی، حوزوی و فرهنگی به صورت دقیق بررسی و راهکارهای عملی و اجرایی آن مشخص شود.
وی قیام گوهرشاد را متعلق به اردبیل دانست و خواستار برجسته سازی، معرفی و برنامهریزی برای اجرای برنامههای فاخر و تاثیرگذار در این خصوص شد.
فرماندار اردبیل هم در این آیین با اشاره به سابقه درخشان اردبیل در معرفی مفاخر و مشاهیر حوزههای مختلف، گفت: معرفی سرمایههای اجتماعی استان جزو برنامههای مهم استان به شمار میرود.
سیدمحمد اعتماد اعجازی بیان کرد: ما به دنبال فرهنگ سازی قدردانی و قدرشناسی از این نیروهای انسانی ارزشمند هستیم.
وی افزود: زنده یادان خانم مجتهد نجفی و افشار تموک از خیران و مفاخر شایسته استان محسوب میشوند که از ویژگیهای مشترکی برخوردار هستند که عمل به آیات و روایات، قرآن پژوهی و تکلیف مداری از جمله آنهاست.
صادق نباتی مقدم، رئیس هیات مدیره بنیاد حاج لطیف نباتی مقدم و دبیر مراسم هم گفت: مراسم طریق نیکان سالانه با هدف معرفی و الگوسازی خیرین استان و تجلیل و قدردانی از یک عمر تلاشهای موثر آنان برای جامعه برگزار میشود.
وی افزود: این بنیاد به عنوان یک تشکل مردم نهاد که کارکرد کمک به دولت به عنوان بازوی فکری و اجرایی یکی از وظایف آن است، با احساس خلأ در معرفی و شناساندن خیرین استان به عنوان مفاخر و الگوهای عملی برای نوجوانان و جوانان اقدام به برگزاری این مراسم کرده است.
نباتی مقدم گفت: انتظار ما به عنوان مجری مراسم طریق نیکان از دستگاههای فرهنگی این است که ما را در کنار خود دانسته و در راستای برنامهریزی بهتر و اجرای مطلوبتر و تاثیرگذار همراهی و همیاری کنند.
در پایان آیین این نکوداشت، نشان نیکان از طرف شورای فرهنگ عمومی استان و بنیاد حاج لطیف نباتی مقدم به خانواده های زندهیادان سیده نرگس خاتون مجتهد نجفی و افشار تموک اهدا شد.