به گزارش ایرنا از استانداری تهران، علیرضا فخاری روز دوشنبه در جلسه سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ استان تهران، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سید مقاومت و شجاعت، سیدحسن نصرالله و سردار شهید عباس نیلفروشان، اظهار کرد: برای اندازهگیری ظرفیتها در همه حوزهها، به خصوص بخش کشاورزی، نیازمند مطالعات اولیه و سنجش صحیح برای برنامهریزی و عمل به برنامهها هستیم.
وی با بیان اینکه تفاضل میان داشتههای علمی، پژوهشی و عملکردی، محصول نهایی برای پیشرفت کشور محسوب میشود، افزود: هماهنگیهای حال حاضر در راستای اجرای سرشماری کشاورزی در سال جاری، برای ۱۰ سال آینده نیز کاربرد دارد و نیازمند نگاه کارشناسانه و عمیق است.
فخاری نظام برنامهریزی آینده و تعیین سیاستها و هدفگذاریها در حوزه کشاورزی را مبتنی بر این سرشماری دانست و اضافه کرد: این اقدام، پایه و اساس و پیشنیاز نظام برنامهریزی برای آینده و در مسیر توسعه کشور است.
استاندار تهران با تاکید بر اینکه اقدام در جهت سرشماری عمومی کشاورزی متعلق به یک سازمان نیست، ادامه داد: تلاش و همکاری همه سازمانها برای این کار، یک امر الزامی است، چرا که کوچکترین انحراف در حوزه عدم شناخت و عمل در این حوزه، پیش زمینه اثرگذاری در آینده کشاورزی خواهد بود، لذا دقت، کنترل و همکاری مؤثر همه دستگاهها برای سرشماری بسیار مهم و ارزشمند میباشد.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین مواردی که در نتیجه سرشماری کشاورزی حاصل میشود، دستیابی به الگوی کشت استان است، چنانکه به این واسطه میتوانیم با نگاه آینده نگرانه به مزیتهای حوزه کشاورزی استان برسیم و متناسب با شرایط اقلیمی، کشاورزی، پراکنش شهر و روستا و نظام جمعیتی برنامه ریزی داشته باشیم.
به گفته وی، به واسطه این اقدام، امور آب، برق و گاز میتوانند سهمیههای خود را تعیین و توسعه جمعیت شهری و روستایی را تعریف و صنایع پایین دست در سهم کشاورزی مشخص شوند.
فخاری بر ضرورت استفاده از یک گروه و نظام ممیزی و صحت سنجی آماری برای قبل از تثبیت آمار تاکید و اظهار کرد: این مأموریت، در آینده اقتصاد کشاورزی سطح استان تهران بسیار مهم، خطیر و اثرگذار است و ضرورت دارد همه با دقت کافی کمک کنند تا این کار ارزشمند به بهترین شکل انجام شود.
استاندار تهران با تاکید بر ضرورت آمارگیری دقیق، استفاده از مبناهای صحیح و بهره مندی از تیمهای آموزش دیده و بومی، افزود: اگر قرار است در نظام برنامه ریزی تأثیر گذار باشیم باید در فضای اجرایی گام برداریم و بهترین و واقعیترین ارقام را جمع آوری و موشکافانه به موضوع اطلاعات و آمار بپردازیم، این موضوع ضروری است که بدانیم در حوزه دام چه تعداد ظرفیت داریم و در زمینه کشاورزی چه محصولی را در چه نقاطی زیر کشت ببریم و یا نبریم.