«اورجعلی علیزاده» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این بازه زمانی میزان واردات و صادرات و محمولات ترانزیتی از مرز جلفا به یک میلیون و ۱۴۳هزار و ۸۰۰ تن و از مرز نوردوز به ۸۹۳ هزار و ۳۱ تن رسید.
وی اظهار کرد: در نیمه نخست امسال بیش از ۱۳۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه وسیله نقلیه سنگین باری از پایانه های مرزی جلفا و نوردوز تردد کردند که تعداد تردد این خودروها از مرز جلفا نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد و از مرز نوردوز ۱۱ درصد افزایش نشان می دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: در نیمه نخست امسال ۲۷ هزار و ۱۰۰دستگاه کامیون ایرانی و ۳۲ هزار و ۸۰۰ کامیون خارجی از مرز جلفا و ۳۳ هزار و ۴۰۰ دستگاه کامیون ایرانی و ۴۲ هزار و ۹۰۰ کامیون خارجی از مرز نوردوز تردد کردند.
علیزاده، ادامه داد: در این مدت ۷۴ هزار و ۲۰۰ مسافر ایرانی و خارجی از پایانه مرزی جلفا و ۲۸۴ هزار و ۱۰۰ مسافر ایرانی و خارجی از پایانه مرزی نوردوز تردد کردند.
وی یادآور شد: در نیمه نخست امسال مسافران ورودی و خروجی از پایانه های مرزی جلفا و نوردوز از طریق سه هزار و ۵۲۰ دستگاه اتوبوس ایرانی و خارجی جابجا شدند.
به گزارش ایرنا، پایانه مرزی جلفا مرز مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خودمختار نخجوان و پایانه مرزی نوردوز تنها مرز زمینی مشترک ایران و جمهوری ارمنستان است.
پایانه مرزی نوردوز در شهرستان جلفا ارتباط کشورمان با جمهوری ارمنستان را از طریق پل احداث شده بر روی رودخانه ارس برقرار می کند و با جمهوری خودمختار نخجوان (آذربایجان) هم از طریق پایانه مرزی جلفا ارتباط زمینی امکان پذیر است.
پایانه های مرزی جلفا و نوردوز به ترتیب در ۱۳۲ و ۱۶۰ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده اند.
آذربایجان شرقی با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان مرز مشترک دارد.
این استان دارای ۲۳۵ کیلومتر آزادراه، ۴۵۳ کیلومتر بزرگراه، ۹۲۲ کیلومتر راه اصلی، ۲ هزار و ۷۵ کیلومتر راه فرعی و ۱۰ هزار و ۴۴۱ کیلومتر راه روستایی است.