مسعود رنجبر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۲۰۲ حلقه چاه عمیق موجود در این منطقه، ۱۰۲ حلقه عمده مالک و بقیه خرده مالک است.
وی ادامه داد: از آنجا که هر حلقه چاه خرده مالک در مالکیت ۵۰ تا ۶۰ کشاورز است و همه آنها از تمول مالی لازم برخوردار نیستند تا برای تقویت فشار و انتقال راحت آب بر سر زمین خود، استخر و پمپاژ نصب کنند از این رو بیشتر کشاورزان از فشار ضعیف آب ناراضی هستند.
رنجبر افزود: به دلیل وجود مشکل کمبود برق و استفاده بی رویه از آب کشاورزی اجازه چنین کاری را به ما نمیدهند.
وی ادامه داد: شرط جهاد کشاورزی برای حمایت قانونی و مالی، یکپارچه سازی اراضی است اما کشاورزان نیز تمایل به چنین اقدامی ندارند و اعلام کرده ایم در صورت صدور مجوز نصب پمپاژ ما نیز تعهد به مصرف بهینه از ذخایر آبی را میدهیم.
معان فنی جهاد کشاورزی شهرستان تربتحیدریه نیز در پاسخ به این اظهارات به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون مشکل ناترازی برق چالشی کشوری است و محدود به این منطقه هم نمی شود لذا اداره آب مانع از نصب پمپاژ میشود.
مهدی شیبانی افزود: موضوع استحصال آب اما صحت ندارد زیرا شمارشگرها هوشمندند و اجازه نمیدهند آب از حد تعیین شده، بیشتر برداشت شود.
وی اضافه کرد: مشکل اساسی دیگر که محدود به جلگه رُخ هم نیست موضوع یکپارچهسازی اراضی است که اهالی زیر بار نمیروند.
به گزارش ایرنا، جلگه رُخ ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که انواع محصولات کشاورزی و باغی در آنها کاشته میشود.
بخش رُخ تربتحیدریه به مرکزیت رباط سنگ با جمعیتی افزون بر ۳۷ هزار نفر دارای ۵۳ روستا، ۲ شهر، ۴۷ دهیاری و ۲ هزار و ۲۲ کیلومتر مربع وسعت و در ۳۵ کیلومتری شمال شهرستان تربتحیدریه قرار دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.