سرهنگ ابراهیم جانی نسب روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: ۲۰ هزار مترمربع عرصه طبیعی در جنگل های نزدیک روستای گنجه ای از توابع شهرستان بویراحمد به استناد تبصره یک ماده ۵۵ با تلاش یگان حفاظت منابع طبیعی این شهرستان از تصرف سودجویان خارج شد.
وی بیان کرد:همچنین در این مدت ۲۵ هزار و ۸۶۵ مترمربع از زمین های ملی در روستای دهنو از توابع شهرستان کهگیلویه از تصرف سودجویان آزاد شده است.
جانی نسب همچنین از شناسایی و برخورد با متخلفان تولید زغال در شهرستان باشت خبر داد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این خصوص یک دستگاه خودروی سمند حامل ۷۵ کیلوگرم زغال در منطقه شلال دان از توابع شهرستان باشت توقیف شده است.
وی ضمن دعوت از شهروندان به مشارکت فعالانه برای حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از مردم خواست تا گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت جنگل و مرتع گزارش دهند.
با وجود تصویب قانون مبارزه با زمین خواری از ۷۰ سال پیش تاکنون، این قوانین شاید در برهه ای توانسته سرعت هجوم زمین خواران به اراضی ملی را کاهش دهد اما موجب توقف آنها و به صفر رسیدن این پدیده نامبارک نشده است.
روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با انتقاد از شیوع پدیده شوم زمین خواری فرمودند: «حالا بحث زمین خواری، یواش یواش شده کوه خواری. بنده گاهی که میروم ارتفاعات شمال تهران را نگاه میکنم، انسان واقعا خیلی متاسف میشود، بارها من در دیدار با مسئولان شهری و مسئولان دولتی و مانند اینها مسائل را در میان گذاشته ام، خب تلاش هم کرده اند، لیکن قاطع باید برخورد کنند، مسئولان باید در مقابل این سوءاستفاده کننده ها، قاطعیت به خرج دهند، عُرضه به خرج دهند».
متصرفان اراضی ملی، کار خود را ابتدا با شخم زدن این زمین ها به بهانه احیای آن آغاز کرده و هر چند مدتی به سمت اراضی ملی پیشروی کرده و کم کم آن را به عنوان اراضی شخصی ثبت و ضبط می کنند و مدعی مالکیت آن می شوند.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.
این استان ، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.