به گزارش ایرنا؛ پیمان صالحی روز سهشنبه در حاشیه جلسه دیدار با شرکت های دانش بنیان لرستان در جمع خبرنگاران بیان کرد: براساس قانون ماده ۱۳ هر شرکت دولتی و خصوصی در صورت انعقاد قرارداد با دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و شرکت های دانش بنیان به اندازه مبلغ قرارداد از میزان مالیات آنها کسر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۵۵۰ شرکت در سطح کشور از ظرفیت این قانون استفاده کرده اند؛ افزود: ظرفیت این قانون بسیار گسترده و در قانون بودجه ۱۴۰۳ پیش بینی شده است درآمد دولت از مالیات یک هزار و ۲۹۰ همت باشد و اگر یک درصد این رقم به سمت مشوق مالیاتی سوق داد شود؛ حدود ۱۲ همت خواهد بود ؛ بنابراین سرمایه گذاری در حوزه پژوهش و فناوری نه تنها هزینه نیست؛ بلکه سرمایه گذاری محسوب می شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به ظرفیت دانشگاه ها برای پرورش دانشجویان دارای مهارت ادامه داد: دانشجویان ایرانی در بالاترین سطوح مراکز علمی تحقیاتی و تولیدی در سطح دنیا جذب می شوند و این بیانگر مهارت این دانشجویان است.
صالحی عنوان کرد: در حوزه اشتغال همواره تخصص های مهارتی در صنایع مختلف مورد نیاز است و هیچ دانشگاهی نمی تواند دانشجویان دارای مهارت در تمام حوزه ها را پرورش دهد.
وی اضافه کرد: دانشگاه ها در تمام دنیا دوره های مهارتی و مکمل برای دانشجویان درحوزه صنایع برگزار می کنند.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: از سال گذشته بورسیه دانشگاه صنعت در سطح دانشگاه های استان راه اندازی شده و در دفترچه کنکور سراسری نام شرکت و تعداد بورسیه ها در دفترچه کنکور ثبت شده است.
صالحی اظهار داشت: در این راستا دانشجویان فارغ التحصیل در بورس دانشگاه صنعت که از پارسال حدود یک هزار نفر بورسیه شده اند ۳۰ واحداز واحدهای دروس دوره کارشناسی این دانشجویان در اختیار صنعت مربوطه قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام برای اشتغال دانشجویان بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ ادامه داد: این ۳۰ واحد آموزشی کمک می کند که نیازهای صنعت در حوزه تخصصی برطرف شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه تمام دانشگاه ها با همکاری سازمان برنامه و بودجه ۱۵ درصد ازبودجه دانشگاه ها را باید به حوزه پژوهش اختصاص دهند و پنج سال الزام اجرای این قانون وجود دارد که متاسفانه تاکنون بسیار کمتر از این رقم هزینه شده است.
صالحی افزود: بطور متوسط پنج درصد متوسط هزینه پژوهش از کل بودجه بوده است.