کامروز امینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال در بحث سقط درمانی ۷۰ پرونده تشکیل شده که ۶۰ پرونده منجر به صدور مجوز سقط درمانی شد.
وی افزود: این استان در زمینه سقط درمانی در رتبه ششم کشور قرار دادرد.
امینی تصریح کرد: سال گذشته، ۱۱۸ گواهی صدور مجوز سقط درمانی در اداره کل پزشکی قانونی استان صادر شده است و سال ۱۴۰۱، حدود ۸۳ گواهی صدور مجوز سقط درمانی در استان صادر شده بود.
مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مقایسه این آمار رشد ۴۲درصدی را نشان می دهد که که با توجه به سیاست دولت مبنی بر قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری این آمار افزایشی در سقط هاجای تامل دارد.
برخی ها از راه غیرقانونی اقدام به سقط جنین می کنند این درحالی است که این شیوه مخاطرات جدی برای آن ها ایجاد می کند.این افراد برخلاف تشخیص پزشکی قانونی اقدام به این کار می کنند.
پیش از این مدیرکل پزشکی قانونیکهگیلویه و بویراحمد گفته بود که به طور جدی راه حلی برای این دسته از افراد که از راه غیرقانونی در استان اقدام به سقط جنین می کنند، نداریم.
امینی بر مراجعه به موقع متقاضیان سقط درمانی به پزشکی قانونی تاکید کرد و افزود: یکی از مهمترین شروط صدور مجوز سقط درمانی در پزشکی قانونی را سن بارداری عنوان کرد که بر اساس قانون باید قبل از چهار ماهگی یا ۱۹ هفتگی بر اساس سونوگرافیهای معتبر انجام شود.
در صورت وجود شرط فوق سایر شرایط از جمله وجود ناهنجاری در جنین که موجب عسر و حرج مادر شود و یا بیماری مادر که ادامه بارداری را برای او با خطر جانی توأم میکند، مورد بررسی قرار میگیرد.
پزشکان در مورد ارجاع به موقع مادران باردار و مادران در مورد مراجعه به موقع به ادارات پزشکی قانونی باید محدودیت زمانی فوق را مد نظر قرار دهند.