ساری- ایرنا- فرمانده نیروی انتظامی مازندران نسبت به افزایش جرایم به خصوص قتل، سرقت و فروش انواع مواد مخدر در سکونتگاه های غیر رسمی استان هشدار داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار حسن مفخمی شهرستانی روز پنجشنبه به مناسبت گرامیداشت هفته نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران افزود: سکونتگاه های غیررسمی در مازندران فعالیت پلیس را دچار چالش کرده است.

وی با بیان این که به دلیل بی توجهی در ساماندهی سکونتگاه های غیر مجاز مازندران اجاره این سکونتگاه بدون ثبت مشخصات افراد به راحتی انجام می شود، ادامه داد:‌ مجرمان از فرصت استفاده و وجود سکونتگاه های غیررسمی بیشترین بهره را می برند.

فرمانده نیروی انتظامی مازندران تصریح کرد:افزایش جرایم ناشی از وجود بیشمار سکونتگاه های غیر مجاز مازندران علاوه بر گسترش آسیب های اجتماعی، حتی ماموریت امنیتی پلیس را به مخاطره انداخته است.

سردار مفخمی با اشاره به این که نیروهای انتظامی با تمام وجود در ایجاد امنیت مازندران پای کار هستند به رشادت های پلیس شهید «پوریا عبادی » اشاره کرد و اظهار کرد: نمونه بارز افزایش جرایم خطرناک حضور مجرم سابقه دار و قاتلی که به راحتی در چندین نوبت در سکونتگاه های غیر مجاز اسکان یافت و در یکی از عملیات ها به صورت مسلحانه با نیروی انتظامی درگیر که یکی از نیروهای انتظامی را نیز به شهادت رساند.

وی گفت: پلیس اقتصادی مازندران نیز در ۶ ماه امسال ۶۵۷ هزار متر مربع زمین های تصرف شده غیر قانونی به ارزش ۱۴ هزار میلیارد ریال که بیشترین موارد زمین و سکونتگاه های غیر مجاز بوده را شناسایی و آزاد کرده است.

فرمانده انتظامی مازندران به شعار پلیس هوشمند و مردم قانونمند هفته گرامیداشت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و توضیح داد: اشراف نیروی پلیس به مقولات فنی و ابزاری و تجهیزات هوشمند بسیار مهم است که این موضوع بین پلیس در حال ترویج است.

وی با اظهار این که انتظار مردم از خدمات مطلوب، پلیس هوشمند است، اظهار کرد: بسیاری از مجرمان انواع جرایم را در بستر فناوری های نوین و هوشمند انجام می دهند بنابراین شنخت و آگاهی مردم نیز به این مقولات ضروری و اساسی است.

وی با تاکید بر این که اگر مردم قوانین و مقررات و تکلیف و حقوق شهروندی را در استفاده از تجهیزات نوین و هشمند آگاه شوند، جرم در این بخش کاهش می یابد، توضیح داد: امروز پلیس ماموریت های خود را به درستی در بستر هشمند سازی عملیاتی می کند.

سردار مفخمی شهرستانی با بیان این که مازندران جزو مقاصد اصلی گردشگران مردم در نقاط مختلف کشور است، ادامه داد: طبق آمار در ۶ ماه امسال ۳۱ میلیون خودرو در ورودی و خروجی استان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش نشان می دهد.

وی با بیان اینکه ۴۴ درصد خدمات راهنمایی و رانندگی به مردم نیز افزایش یافته است، به مراجعه ۴۷۳ هزار نفر در ۶ ماهه امسال برای تعلیم و تربیت راهنمایی و رانندگی مازندران اشاره کرد و گفت: کنترل ناوگان عمومی با رویکرد هوشمند سازی در پلیس مورد تاکید است.

کاهش ۱۰ درصدی تصادفات طی ۶ ماه امسال در مازندران

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر این که آیا افزایش نرخ جرائم راهنمایی و رانندگی در کاهش تخلفات اثر داشته است، گفت:در ۶ ماهه امسال ۱۵۷ هزار تخلفات رانندگی حادثه ساز در استان با صدور برگه جربمه ثبت شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال پیش ۲۵ درصد افزایش یافته است.

مفخمی شهرستانی با اظهار این که جریمه تخلف رانندگی به صورت کاغذی و تسلیمی در راهنمایی و رانندگی حذف شده است، گفت: طی ۶ ماهه سال گذشته ۳۴۹ نفر در اثر تصادف جانباختند که این آمار در مدت مشابه امسال ۱۶ درصد کاشه نشان می دهد.

وی با بیان این که تصادف منجر به مصدومیت طی ۶ ماهه امسال ۱۸درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد نشان می دهد، گفت: عابرین پیاده با ۵۴ درصد بیشترین تصادف منجر به فوت و مصدومیت را در محورهای درون شهری داشتند.

فرمانده انتظامی مازندران با اشاره به این که ۳۴ درصد از فوت شدگان و مصدومان در تصادفات درون شهری مربوط به سرنشینان موتور سیکلت است، گفت: در حوزه برون شهری استان نیز بیشترین تصادف مربوط به خودرو های سواری است که تخطی از سرعت مطمئنه دلیل اصلی این نوع تصادفات است.

وی با بیان این که در مجموع اعمال قانون افزایش جریمه تاثیر مثبت در کاهش تصادفات رانندگی داشته است، گفت: طبق بررسی های صورت گرفته از ۲۹۷ پل هوایی عابر پیاده مازندران کمتر از ۲ درصد آن توسط کاربران استفاده می شود، همچنین از ۱۲۴ نقطه حادثه خیز شناسایی شده استان کمتر از ۲۶ مورد عملیاتی شد.

افزایش دستگیری معتادان متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در مازندران

فرمانده نیروی انتظامی مازندران بدون ارایه آماری از تعداد دستگیر شدگان، نسبت به افزایش تعداد معتادان متجاهر و خرده فروشان انواع مواد مخدر در ۶ ماهه امسال ابراز نگرانی کرد و گفت: در بخش مواد مخدر سایر دستگاه‌های اجرایی در مقابله با خرده فروشی همکاری لازم را ندارند.

سردار مفخمی با بیان این که امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلو گرم انواع مواد مخدر در مازندران کشف و ضبط شده است گفت: دستگیری خرده فروشان مواد مخدر ۱۱ درصد و معتادان متجاهر نیز ۱۵۹ درصد افزایش یافت.

وی ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در مازندران را به نسبت دستگیری ها بسیار کم دانست و گفت: جلوگیری از جرم های سایبری نیازمند با افزایش آگاهی های عمومی مردم محقق می شود.

به گفته سردار مفخمی جرم های سایبری در ۶ ماهه امسال مازندران ۵۱ درصد رشد داشته است که عمده آن کلاهبرداری برداشت از حساب بوده است.