به گزارش خبرنگار ایرنا، «حمید پاکپور» روز شنبه در نشست خبری افزود: بر اساس ارزیابی انجام شده توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی موفق به کسب رتبه اول در بین ۳۱ استان کشور شد.
وی با بیان اینکه، دهیاران نماینده دولت در روستاها هستند، اضافه کرد: دهیاران با استفاه از فرصتهایی که در بخشهای مختلف فراهم شده، تلاش دارند فعالیتهای عمرانی، فرهنگی و اجتماعی را در روستاها توسعه دهند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: سال ۱۳۷۵ با تصویب «قانون شوراها» و در سال ۱۳۷۷ با تصویب «قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا» در روستاهای کشور، فصل نوینی از مدیریت روستایی در کشور آغاز شد که در این الگو، شوراهای اسلامی روستا و دهیاریها ۲ بال مدیریت روستایی محسوب میشوند.
پاکپور افزود: براساس این قانون، به وزارت کشور اجازه داده شد تا در روستاها مجوز تاسیس نهاد دهیاری برای اداره عمومی روستا، صادر شود.
وی بیان کرد: روستاهای بالای ۲۰ خانوار یا ۱۰۰ نفر جمعیت میتوانند دهیار داشته باشند، که براساس قانون ۸۵۸ دهیاری در استان مرکزی وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی اضافه کرد: ۷۹۱ دهیاری تا پایان سال ۱۴۰۱ در این استان وجود داشت که با پیگیریهایی که در ۲ سال اخیر انجام شد ۶۷ دهیاری جدیدالتاسیس در روستاهای بالای ۲۰ و ۳۰ خانوار استان تشکیل شد.
پاکپور درباره اقدامات اجرایی در حوزه عمرانی روستایی هم افزود: هشت هزار تن قیر رایگان یارانهای سال گذشته و امسال توزیع و به پروژههای دهیاریها اختصاص پیدا کرد.
وی بیان کرد: دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی در راستای رفع کمبود نیرو در دهیاریها موفق به اخذ مجوز بکارگیری ۲۷۲ نفر برای پستهای خالی دهیاریها شد و استان مرکزی اولین استانی است که پس از ابلاغ دستورالعمل جذب نیرو، این مهم را به انجام رسانده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: ۶۷ دهیاری در استان واجد شرایط کمک دولت بود که در مرحله اول برای ۲۸ دهیاری کد دستگاه اجرایی صادر شد و امید است این روند تکمیل شود.
پاکپور، با بیان اینکه منابع مالی دهیاریها عمدتا از محل مالیات بر ارزش افزوده است گفت: لازم است که دولت در قالب بودجه سالانه به برخیها از دهیاریها کمک مالی داشته باشد.
وی با بیان اینکه، ۷۰ درصد دهیاریهای استان در یک سال اخیر ارتقا درجه داشتند، ادامه داد: ۵۹۲ دهیاری در یک سال گذشته در ۲ مرحله ارتقا درجه پیدا کردند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی اضافه کرد: افزایش و ترمیم حقوق و مزایای دهیاران موجب افزایش رضایتمندی و انگیزه این قشر شده که برای اولین بار پس از ۱۲ سال دستورالعمل حقوق و مزایای دهیاران بازبینی و علاوه بر افزایش سنواتی بر اساس شورای عالی دستمزد، ترمیم حقوق و ارتقا صورت گرفت.
پاکپور افزود: اتحادیه شرکتهای تعاونی دهیاران، برای اولین بار در استان مرکزی فعال شد که خدمات صنفی به دهیاران ارایه میکند و یکهزار و ۸۰۰ دهیار و خانواده تحت تکفل آنها از پوشش خدمات بیمه تکمیلی استفاده میکنند.
وی بیان کرد: ۱۴۰ کارگاه آموزشی با شرکت هفت هزار و ۱۸۰ نفر برگزار شد که ۵۱ هزار و ۴۹۸ نفر ساعت از آن بهرهمند شدند و همچنین ۱۰ سفر آموزشی برون و درون انسانی سال گذشته برگزار و امسال هم ۵۸ کارگاه برای سه هزار و ۶۵۴ نفر در قالب ۲۹ هزار نفر ساعت برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
دفتر روستایی استان مرکزی رتبه برتر کشور را کسب کرد
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: ۹ هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال در حوزه منابع مالی، اعتبار سال گذشته به دفتر امور روستایی از محل مالیات برارزش افزوده به دهیاریها تخصیص پیدا کرد.
پاکپور اظهار کرد: یک هزار و ۳۷ پروژه عمرانی در روستاها سال گذشته با ۹ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال توسط دهیاریها اجرا شد.
وی عنوان کرد: ۱۶ دستگاه ماشینآلات عمرانی و خدماتی برای ۱۵ دهیاری استان در سالهای اخیر با ۶۰۰ میلیار ریال خریداری شد که ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار آن از محل تسهیلات بانکی و ۱۰۰ میلیارد ریال هم از محل منابع دهیاران تامین شد.
۳۲۳ هزار نفر از یک میلیون و ۴۲۹ هزار نفر جمعیت استان مرکزی در یک هزار و ۱۱۶ روستا ساکن هستند و میانگین جمعیت روستایی در استان مرکزی ۲۳ درصد است و استان ۷۵۳ دهیار، ۸۰۲ شورا دارد.