عبدالله جعفری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح ها با هدف گسترش حوزه فعالیت و خدمات توسط شبکه تعاونی روستایی و کشاورزی در سطح استان به عنوان یک نیاز مهم و اساسی اجرا می شود.
وی با اشاره به طرح های اقتصادی قابل اجرا، گفت: ایجاد مراکز تامین، پخش و توزیع انواع نهاده و ادوات کشاورزی، راه اندازی روستا بازار، ایجاد کارخانه تولید خوراک دام و طیور، فرآوری پسماند مرغداری ها، طرح بسته بندی انواع محصولات کشاورزی و احداث انبار و سردخانه ذخیره سازی محصولات کشاورزی از جمله این طرح هاست که با سرمایه ای نزدیک به ۶ هزار میلیارد ریال اجرا خواهد شد.
این مسوول افزود: با تامین اعتبار و پرداخت تسهیلات کم بهره و بلند مدت روند اجرای طرح های مذکور تسریع خواهد شد.
جعفری در ادامه با اشاره به ظرفیت های تعاون روستایی استان، اظهار داشت: شبکه تعاون روستایی استان زنجان به عنوان زیرمجموعه ای از شبکه بزرگ تعاون روستایی و کشاورزی کشور که در سال ۱۳۴۶ تشکیل شده، شامل ۱۶۸ تعاونی و تشکل در سطح استان است.
وی افزود: تعاونی ها و تشکلهای سطح استان شامل اتحادیه و شرکتهای استانی، اتحادیه های شهرستانی تعاونی روستایی، شرکت تعاونی روستایی، شرکت تعاونی کشاورزی، شرکت تعاونی تولید روستایی، شرکت تعاونی زنان، اتاق اصناف کشاورزی، اتحادیه های تخصصی صنفی، انجمن و کانون خبرگان است که باتوجه به اساسنامه مدون و مصوب در امر خدمات رسانی به روستائیان، کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی فعالیت دارد.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان زنجان گفت: پراکندگی این تعاونی ها در سطح ۸۲۸ روستای استان بوده و بیش از ۸۸ هزار نفر سهامدار در انواع این تعاونی ها عضویت دارند.
وی خاطرنشان کرد: تمام برنامه ها و خدمات حمایتی تعریف شده در قالب برنامه های سازمان تعاون روستایی کشور از طریق برون سپاری به شبکه بزرگ تعاونیها و تشکلها عملیاتی شده و این اقدام به عنوان مصداق عینی واگذاری امور مردم به خود مردم است.
جعفری گفت: در سطح استان زنجان در مجموع ۶۸ دستگاه انبار دولتی با ظرفیت بیش از ۴۵ هزار تن، یک دستگاه سردخانه ۲ هزار تنی، هفت دستگاه بوجاری انواع محصولات کشاورزی، ۱۳ دستگاه باسکول، ۱۴۴ مرکز عرضه انواع مواد سوختی و ۳۷ باب فروشگاه مصرف و روستابازار موجود است که در امر خدمات رسانی به روستائیان و کشاورزان سطح استان مورد استفاده قرار می گیرد.