حسن قاسمی فرد روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دام مبتلا به بیماری تب مالت باید کشتار شود اما دامداران استان به علت جبران نشدن غرامت ناشی از کشتار دام مقاومت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه قبل از سال ۱۳۹۸ دامپزشکی خسارت کشتار دام بیمه نشده آلوده به تب مالت را پرداخت می کرد ولی از این تاریخ تاکنون با قانون جدید غرامت را تنها به دام بیمه شده پرداخت می کند و همین موجب نارضایتی دامداران است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه پوشش بیمه دام در استان ناچیز و کم است افزود: اگر دام زیر پوشش بیمه باشد، غرامت به دامدار پرداخت می شود اما بیشتر دامداران از بیمه استقبال نکرده اند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان، شمار کانون های این بیماری در جمعیت انسانی بالاتر از میانگین کشوری است البته شمار کانون های بیماری بروسلوز در دام های روستایی اعم از سبک و سنگین بسیار ناچیز است.
قاسمی فرد گفت: انجام واکسیناسیون فراگیر در دام ها محور و مبنای کنترل بیماری بوده و در دام های سنگین صنعتی (گاوداری ها) با توجه به پوشش کامل خونگیری و کشتار دام راکتور بصورت مستمر در طول سالیان اخیر به ۲ دهم درصد در کل کشور رسیده است.
وی افزود: با توجه به پیشنهاد سازمان دامپزشکی کشور طرح بیمه ویژه با پوشش سل و بروسلوز در سال زراعی جاری توسط قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی اعلام شد که در این طرح حق بیمه کمک سهم دولت ۸۰ درصد و تعهد در بیمه دام سبک ۸۰ درصد ارزش دام بیمه شده و در دام سنگین ۷۰ درصد ارزش واقعی به بیمه گزار پرداخت می شود در این طرح دامدار صرفا ۲۰ درصد حق بیمه را پرداخت می کند.
به گزارش ایرنا، تب مالت از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است و سالانه ضمن خسارات سنگین به صنعت دامپروری موجب آسیب به بهداشت عمومی و سلامت جامعه می شود.
عامل بیماری تب مالت باکتری و کنترل این بیماری در انسان در گرو پاک بودن دام از این آلودگی است.
سقط جنین یا مرده زایی، ناباروری دائم یا موقت، عفونت های رحمی، کاهش شیر تا ۴۰ درصد، کاهش وزن در حیوانات از علایم شایع بیماری بروسلوز است و علائم بیماری تب مالت در انسان ها نیز به شکل تب همراه با تعریق به صورت شبانه است.
مهم ترین راه جلوگیری از بروز این بیماری واکسیناسیون دام است.