فریبا بریمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مازندران را دومین استان سالمند کشور عنوان کرد و اظهار کرد: از مجموع این افراد، ۶۲ هزار و ۵۵۷ سالمند زیر پوشش بهزیستی مازندران هستند و بیش از یکهزار و ۳۰۰ سالمند نیز در طول سال از خدمات ویژه این نهاد حمایتی و خدماتی برخوردارند.
وی خاطرنشان کرد: بهزیستی مازندران با در اختیار داشتن پنج مرکز شبانهروزی نگهداری سالمندان، ۱۴ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی و هفت مرکز ویزیت در منزل، خدمات متنوع آموزشی، توانبخشی و مراقبتی را در طول سال به سالمندان نیازمند ارائه میدهد.
وی رویکرد اصلی بهزیستی را نگهداری و مراقبت سالمندان در منزل و در کنار خانواده و فرزندان دانست و افزود: این افراد در صورت نداشتن خانواده موثر، در مراکز زیرپوشش بهزیستی استان نگهداری می شوند.
وی اظهار کرد: ستان با توصیف سازمان بهداشت جهانی از سالمند، گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی، سالمند به کسی گفته میشود که سن ۶۰ سالگی را پشت سر گذاشته باشد و سالمندان از نظر سنی به سه گروه، سالمند جوان ۶۰ تا ۷۰، سالمند میانسال ۷۱ تا ۸۰ و سالمند پیر ۸۱ سال سن به بالا اطلاق می شود.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه جمعیت سالمند کشور به سرعت در حال افزایش است، ادامه داد: موضوع سالمندی به دلیل اینکه ارتباط مستقیم با پیری جمعیت دارد، یکی از چالشهای پیش روی کشور است و در این بین مهمترین دغدغه دوران سالمندی، زندگی در سلامت کامل است.
بریمانی، از استقرار ۲ خانه حمایتی در استان خبرداد و افزود: خانه حمایتی توانبخشی مراقبتی سالمندان در واقع نوعی محل اقامت است که برای افراد سالمند حداکثر برای ۱۰ نفر امکاناتی مانند اتاق، وعده های غذایی، خدمات لباسشویی، نظافت و رسیدگی منزل را فراهم می کند و اینگونه تسهیلات اقامتی دارای شرایطی مشابه محیط خانه بوده و به ساکنان آن امکان برخورداری از تعاملات اجتماعی را می دهد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع مناسبت سازی محیط شهری برای تردد آسان سالمندان و سایر اقشار مردم، گفت: تکریم سالمندان به معنای احترام به این قشر از جامعه است در واقع باید شرایط زندگی مناسبی برای این افراد فراهم شود و این امر توجه ویژه و هم افزایی همه دستگاههای اجرایی را می طلبد تا سالمندان از فضاهای مورد نیاز خود به راحتی استفاده کنند.
وی گفت: امسال سازمان بهداشت جهانی شعار" سالمندی فعال، فردایی برای همه " را برای روز سالمندان در نظر گرفته است و همه ما، هم در بخش های دولتی و هم در بخش های غیر دولتی موظفیم تلاش کنیم خدماتی با کیفیت بالا به این عزیزان ارائه دهیم.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.