سمنان - ایرنا - مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان گفت: مشاوران املاک متخلف این استان نیمه نخست سال ۱۴۰۳ به میزان ۹۰ میلیارد ریال پرداخت جزای نقدی محکوم شدند.

محمد نجفی دهکردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۱ تیم بازرسی بر عملکرد بنگاه‌های املاک استان سمنان به منظور برقراری آرامش در بازار مسکن طی نیمه نخست ۱۴۰۳ نظارت داشتند.

وی ادامه داد: ۴۸ مورد بازرسی از بنگاه‌های سمنان طی نیمه نخست سال ۱۴۰۳ توسط بازرسان اداره‌کل تعزیرات حکومتی این استان انجام شد.

وی اضافه کرد: ۶ پرونده تخلف طی بازرسی‌ها از بنگاه‌های املاک استان در اداره‌کل تعزیرات حکومتی سمنان طی نیمه نخست امسال تشکیل شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان با اشاره به راه‌اندازی سامانه «خودنویس» معاملات ملکی در دفاتر مشاوران املاک، گفت: ثبت نکردن معامله‌ها در این سامانه از سوی مشاوران املاک استان، تخلف محسوب و مطابق قانون با متخلفان برخورد می‌شود.

وی ادامه داد: درج کردن میزان حق کمیسیون مشاور املاک داخل قولنامه از نکات مهم است که بازرسان اداره‌کل تعزیرات حکومتی سمنان در صورت مشاهده تخلف در این زمینه با مشاوران املاک متخلف مطابق قانون برخورد می‌کنند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان اضافه کرد: مشاوران املاک دارای پروانه کسب مجاز به فعالیت هستند و اگر بنگاه توسط شخص دیگری فعال است، فرد فعال باید کارت مباشرت داشته باشد، در غیر این شرایط، با متخلف برخورد قانونی می‌شود.

وی تاکید کرد: نظارت بر درصد افزایش اجاره بها و نظارت بر پیش‌فروش آپارتمان‌ها در چارچوب قانون در گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان سمنان مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان اظهار کرد: مردم استان می توانند شکایت خود از بنگاه‌های املاک متخلف را به صورت مکتوب به واحد گشت مشترک تعزیرات حکومتی اداره کل و شهرستان‌های تابعه ارایه کنند.

به گزارش ایرنا، سامانه ۱۳۵ اداره‌کل تعزیرات حکومتی سمنان به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت شکایات مردمی است و به محض دریافت شکایت‌ها، در اسرع وقت به آنها رسیدگی خواهد کرد.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات در سال ۱۳۸۸ تحت عنوان «ایران املاک» آغاز به کار کرد و همان زمان وزارت راه و شهرسازی سامانه را از وزارت صنعت، معدن و تجارت تحویل گرفت و مکلف شد تا دسترسی مردم به کد رهگیری رایگان بدون مراجعه به مشاوران املاک و مستغلات را ایجاد کند. اما به مدت ۱۴ سال اقدام خاصی روی این سامانه ایجاد نشد.

سوم خرداد ۱۴۰۲ سامانه خودنویس برای قراردادهای اجاره یک به یک رونمایی شد و مستاجران و موجرانی که یکدیگر را پیدا کرده بودند، می‌توانستند نسبت به ثبت قرارداد و دریافت رایگان کد رهگیری اقدام کنند.

به مرور انواع اشکال قرارداد اجاره روی این سامانه تعریف شد و در نهایت، از بهمن‌ ۱۴۰۲ دسترسی مشاوران املاک به سامانه قدیمی قطع و دسترسی آنان به سامانه جدید ایجاد شد. همچنین مقرر شد از ابتدای سال ۱۴۰۳ همه قراردادهای اجاره روی سامانه خودنویس درج شود.