تهران- ایرنا- در ادامه نتایج مطالعات مشترک بین‌المللی در حال اجرا بین پژوهشگران مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دانشگاه شهید بهشتی، انستیتو پاستور ایران و دانشگاه داندی انگلستان به سرپرستی حسین شاهسوارانی، روش درمانی نوآورانه‌ای برای بازسازی آسیب‌های استخوانی با استفاده از پوشش نانوذرات اکسید منیزیم بر روی داربست نانوفیبری سلولزی طبیعی به کمک سلول‌های بنیادی معرفی شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، روش جدید استفاده از پوشش نانوذرات اکسید منیزیم بر روی داربست نانوفیبری سلولزی طبیعی به طور قابل توجهی توانست ترمیم ضایعات استخوانی را جهت مصارف آتی پزشکی بازساختی با استفاده از سلول‌های بنیادی ارتقا بخشد.

دستاوردهای این مطالعه حکایت از بهبود میزان نفوذپذیری، آب‌دوستی، سختی مکانیکی، زبری سطح و نرخ تجزیه‌پذیری زیستی حاصل از روش پیشنهادی در ساختار نانو متخلخل به‌دست‌آمده جهت مهاجرت سلول‌های بنیادی و تمایز کارآمد آنها به استخوان دارد.

مطابق داده‌های ارائه شده حاصل از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی این پژوهش، داربست سلولزی حاصل از میوه کدو تنبل همراه با نانوذرات اکسید منیزیم، توانایی ایجاد یک ریزمحیط سه بُعدی ایده‌آل برای اتصال، مهاجرت و تمایز سلولی را فراهم کرد که علاوه بر بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و زیستی، خواص ضد التهابی بالایی را نیز دارا بوده است. شیوه درمانی نوآورانه پیشنهادی می‌تواند جهت رفع موانع درمانی موجود بخصوص هزینه بالا، کمبود منابع پیوند استخوان و عوارض جانبی در محل پیوند شود.

نتایج این مطالعه در مجله بین‌المللی International Journal of Biological Macromolecules منتشر شده است.

لینک مقاله: https://doi.org/۱۰.۱۰۱۶/j.ijbiomac.۲۰۲۴.۱۳۶۳۰۳