سید مهدی خاتمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته دامپزشکی، با بیان اینکه در شهرستان گرمسار پنج داروخانه، سه درمانگاه و یک واحد آزمایشگاه دامپزشکی فعال است، افزود: با وجود یک واحد تولیدی داروهای دامی و دیگر ظرفیتهای نامبرده، شهرستان گرمسار برای تامین دارو، واکسن و مواد بیولوژیکبرای حوزه دام و طیور در سطح خوبی نسبت به میانگین این شاخص در سطح کشور قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه از نظر تنوع و تامین داروهای جدید و حتی وارداتی نیز مشکل و کمبودی در گرمسار وجود ندارد، بیان کرد: در سمنان نیز واحدهای تولیدی داروهای دامی فعال است که با وجود این ظرفیتها همیشه سبد دارویی مورد نیاز بهرهبرداران گرمسار تکمیل است.
وی با بیان اینکه تامین و توزیع دارو و واکسن بر عهده شرکتهای پخش استانی و کشوری است، گفت: اداره دامپزشکی نظارت بر نحوه فعالیت این شرکتها را بر عهده دارد که این نظارت شامل تولید، انبار، توزیع و فروش در داروخانهها و در نهایت، مصرف آن است.
نقش دامپزشکی در تحقق مبانی پدافند غیرعامل
رییس دامپزشکی گرمسار با بیان اینکه فعالیتهای دامپزشکی اغلب به نوعی پدافند غیرعامل در جهت تامین بخشی از زنجیره امنیت غذایی است، اضافه کرد: اجرای طرحهای جهادی واکسیناسیون برای کنترل و پیشگیری از بیماری های دام و طیور، پایش و مراقبت گله، اجرای عملیات آزمایش سل و بروسلوز(تب مالت) در تعداد زیادی از گلههای گاو شیری به منظور شناسایی و حذف دام آلوده از جمله اقدامهای مهم دامپزشکی گرمسار بود.
وی بیان کرد: نظارت بهداشتی بر مراکز جمع آوری شیر و کشتارگاههای دام و طیور با استقرار مسئول فنی بهداشتی(دامپزشک)، بازرسی بهداشتی مراکز عرضه فراوردههای خام دامی شامل گوشت سفید و قرمز، شیر و لبنیات و بازرسی بهداشتی مراکز مصرف فراوردههای خام شامل کبابی، رستوران و تالارهای پذیرایی نیز در راستای تامین امنیت غذایی انجام شده است.
رییس دامپزشکی گرمسار نظارت بهداشتی بر روند تامین و تولید نهاده و خوراک دام در کارخانههای خوراک دام با استقرار مسئول فنی بهداشتی را از دیگر وظایف این نهاد برشمرد و گفت: برقراری پستهای قرنطینه بهداشتی و نظارت بر حمل و نقل دام و طیور و فرآوردههای خام دامی از تولید تا مصرف نهایی نیز از جمله این اقدامهای پدافند غیرعامل است.