ارسلان صالحی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی می شود تا پایان برداشت، افزون بر ۴۸ هزار تن لوبیای شهرستان به بازار کشور عرضه شود که این میزان دو سوم از لوبیای تولیدی در استان فارس است.
وی با بیان اینکه برداشت لوبیا به صورت نیمه مکانیزه در شهرستان انجام می شود، ادامه داد: در هر هکتار حدود ۱۲ نفر-روز کارگر مشغول به فعالیت هستند که نقش بزرگی در اشتغال فصلی منطقه دارد.
این مقام مسئول به نقش اصلاح شیوه های نوین کشت از جمله کشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتار لوبیا روی پشته اشاره کرد و افزود: با توسعه این شیوه کشت در شهرستان علاوه بر صرفه جویی در مصرف بذور، زمینه استفاده از دستگاه های برداشت نیز فراهم می شود.
صالحی همچنین به اهمیت استفاده از بذور گواهی شده در شهرستان تاکید کرد و افزود: پیگیری های لازم در زمینه تامین بذر توسط شرکت های تولیدکننده بذر شهرستان به منظور تولید و عرضه بذر گواهی شده درمنطقه صورت گرفته تا علاوه بر حفظ ارزش ژنتیکی بذر، ارقام جدیدی مانند صالح، غفار، کوشا، صدری، لوبیای قرمز دادفر و کوشا و لوبیا سفید درسا نیز تولید و به سبد بذری کشاورزان افزوده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید اظهار کرد: خانواده حبوبات بویژه کشت لوبیا علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک نقش موثری در تامین علوفه دام دارد، بطوریکه پیش بینی میشود در سال جاری ۵۰ هزار تن علوفه به منظور تغذیه دام تامین شود.
به گفته وی؛ با هدف مصرف بهینه آب، در مزارع لوبیا، آبیاری با نوار تیپ، مه پاش و سایر سیستم های نوین آبیاری در دستور کار قرار گرفته است.
صالحی به وجود ظرفیت های مناسب شهرستان اقلید در تولید حبوبات کشور اشاره کرد و افزود: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی مناسب باعث شده بخش عمده لوبیای شهرستان بدون فرآوری و افزایش ارزش افزوده از شهرستان خارج شود که این مهم نیازمند جذب سرمایه گذار در این زمینه است.
شهرستان اقلید با دارا بودن دشت های حاصلخیز آسپاس، بکان و نمدان در ۲۶۷ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.