به گزارش ایرنا «مظفر روستایی» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: از ویژگیهای بارز این ارقام میتوان به عملکرد بالای علوفهی تر و خشک، عملکرد دانه و وزن صد دانه بالا، تنوع ژنتیکی زیاد و متحمل به بیماریها اشاره کرد.
وی اظهار کرد: با معرفی این ۲ رقم جدید، تعداد ارقام علوفه این مؤسسه برای اقلیمهای مختلف در کشور به ۹ رقم افزایش یافت و پیشبینی میشود با تکثیر و تولید این ارقام، میزان تولید گیاهان علوفهای در دیمزارها افزایش یابد.
به گفته وی میانگین عملکرد علوفه خشک رقم خلر «سیمکی» ۶.۴۸۳۷ تن و عملکرد دانه ۱.۷۱۹ تن در هکتار به ترتیب ۱.۱ و ۶.۷ درصد نسبت به شاهد برتری داشته است که از نظر ارزش علوفه خشک ۲ میلیون و ۵۰ هزار ریال و از نظر عملکرد دانه ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال در هر هکتار سود بیشتری از شاهد نصیب بهرهبرداران خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین میانگین عملکرد علوفه خشک رقم سپیده در حدود ۳.۰۶۵ تن و عملکرد دانه ۱.۰۸۵ تن در هکتار به ترتیب با ۱.۳ ۱ و ۲۱.۹ درصد نسبت به شاهد برتری داشته است که از نظر ارزش علوفه خشک به ۹ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۷۹ ریال و از نظر عملکرد دانه ۳۵ میلیون و ۱۷۵ هزار و ۱۰۹ ریال در هر هکتار سود بیشتری از شاهد نصیب بهرهبرداران خواهد شد.
به گزارش ایرنا بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار میرود.
ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.