به گزارش یکشنبه شب ایرنا از نووستی، بر اساس اسناد محرمانه وزارت اقتصاد آلمان، این تسلیحات نظامی عمدتا برای استفاده نیروهای دریایی است.
نشریه اشپیگل در همین ارتباط نوشت: آلمان به تازگی در یک نشست محرمانه شورای امنیت فدرال، به از سرگیری فروش و ارسال تسلیحات نظامی به ترکیه چراغ سبز نشان داده است.
خبرگزاری نووستی نیز افزود: در این موافقت نامه صحبت از ارسال ۱۰۰ موشک هدایت شونده برای سامانه های پدافند هوایی دریایی، ۲۸ اژدر seahake، محموله هایی حاوی قطعات برای نوسازی زیردریایی های ترکیه و همچنین قطعات موتور ناوها و ناوچه ها است.
به گزارش ایرنا، ترکیه به عنوان عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از متحدان آلمان به شمار میرود اما برلین در واکنش به تجاوز ارتش ترکیه به خاک سوریه در اکتبر ۲۰۱۹ صادرات بخشی از تجهیزات نظامی به این کشور را متوقف کرد. هر چند این ممنوعیت فقط شامل تسلیحاتی میشود که ترکیه میتواند در جنگ داخلی سوریه از آنها استفاده کند.
سند محرمانه وزارت اقتصاد آلمان تاکید دارد که جنگافزارهای صادرشده به ترکیه در سال های گذشته به حوزه نیروی دریایی مربوط میشوند.
از سوی دیگر مداخله نظامی ترکیه در کشورهای منطقه با انتقاد سازمان های بین المللی روبرو شده است. سازمان ملل، ترکیه را از جمله کشورهایی میداند که از طریق ارسال تسلیحات در جنگ داخلی لیبی دخالت میکند.
این در حالی است که صادرات جنگافزار به ترکیه در داخل آلمان با انتقادهای شدید روبرو است و حزب چپها خواستار توقف کامل آن است.
«دیتمار بارتش» رئیس فراکسیون چپها در پارلمان فدرال آلمان (بوندستاگ) میگوید «ظاهرا قاعده بر این است که هر کس بیشتر وارد درگیریهای نظامی شود، جنگافزار بیشتری از آلمان دریافت میکند.»