دزفول-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول گفت: کشت چغندرقند پاییزه طبق برنامه‌ مصوب در سطح سه هزار و ۳۰ هکتار و کشت کلزا در هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی دزفول آغاز شده است.

بهروز قمر زاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تاریخ کشت، مدیریت عوامل زیان رسان، تغذیه بهینه، شرایط اقلیمی مناسب و اجرای تناوب زراعی از عوامل موثر در تولید چغندرقند هستند و توجه به این موضوعات می‌تواند میزان تولید چغندرقند را افزایش دهد.

وی افزود: تاکنون بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در دزفول به زیر کشت چغندرقند پاییزه رفته است و روند کشت همچنان ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول گفت: امسال ۱۱ کارخانه برای انعقاد قرارداد با کشاورزان چغندر کار آمادگی دارند.

وی اظهار امیدواری کرد کارخانه قند شهدای دزفول با پیگیری مسوولان کشوری، استانی و شهرستانی به ویژه نماینده دزفول و فرماندار هرچه سریعتر به مرحله بهره‌برداری برسد زیرا وجود این کارخانه در توسعه کشت این محصول، کاهش هزینه‌ها و رفع مشکلات کشاورزان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، محصول چغندرقند دزفول فروردین یا اردیبهشت ماه برداشت می‌شود که از هر یک هکتار حدود ۷۵ تن چغندرقند برداشت می‌شود.

با وجود تولیدات بالای چغندرقند در دزفولٰ، این شهرستان از کارخانه قند محروم است البته ساخت کارخانه قند و تصفیه شکر دزفول به ظرفیت اسمی مصرف ۱۲ هزار تن چغندرقند در روز توسط بنیاد برکت طی سال‌های اخیر در این شهرستان آغاز شده است.

با تکمیل این طرح از حمل چغندرقند دزفول به کارخانه‌های قند استان‌های دیگر و تحمیل هزینه اضافه به کشاورزان این منطقه جلوگیری می‌شود.

سال گذشته افزون بر چهار هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دزفول به زیر کشت چغندرقند رفت که حدود ۳۳۵ هزارتن محصول از سطح این مزارع برداشت شد.

کشت کلزا در حدود هشت هزار هکتار از مزارع آبی و دیم شهرستان دزفول

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول گفت: کشت دانه روغنی کلزا در حدود هشت هزار هکتار از اراضی آبی و دیم شهرستان در دزفول هدف‌گذاری شده است.

قمرزاده با اشاره به اینکه مقدمات کشت دانه روغنی کلزا در شهرستان دزفول آغاز شده است، افزود: توزیع بذر کلزا با ارقام هایولا ۵۰، بهاران و پیشرو آغاز شده است.

وی با بیان اینکه کشت کلزا تا اواخر آبان ماه ادامه دارد، اظهارکرد: انتخاب تاریخ کشت مناسب، انتخاب رقم و استفاده مناسب و بهینه از کودهای مناسب گیاه کلزا و توجه به شبکه مراقبت و عوامل زیان رسان در افزایش عملکرد این محصول تاثیر مستقیم خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول از کشاورزان کلزا کار تقاضا کرد برای استفاده از نظرات کارشناسان به ویژه برای کنترل، پیشگیری و مبارزه با علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها و مبارزه با گل جالیز در مزارع خود نهایت همکاری و همفکری را با مراکز جهاد کشاورزی محل خود داشته باشند.