یاسوج- ایرنا- خانه دار شدن و داشتن سرپناه بی گمان فصل مشترک و درد عمیق برای خانواده ها و جوانان در اقصی نقاط کشورمان و به تبع آن مطالبه ای جدی و در عین حال نقطه اشتراک و خواسته اساسی مردم و مسئولان در استان کهگیلویه وبویراحمد است.

به گزارش ایرنا، مسکن از دغدغه ها وبرنامه های دولت های پیشین با عناوین گوناگون و گاه پسوندها و قالب های مختلف بود اما باید اذعان کرد پیامدهای منفی و ساختار معیوب آن همچون بسیاری از چالش های انباشت شده از گذشته به چالشی بزرگ برای دولت چهاردهم در همین آغاز راه فعالیت نیز تبدیل شده است.

طرح نهضت ملی مسکن به عنوان طرحی جامع و بلندپروازانه، نویدبخش خانه‌دار شدن اقشار مختلف و گامی مهم در جهت تحقق عدالت اجتماعی و رونق اقتصادی در سراسر کشور محسوب می شود که کهگیلویه و بویراحمد هم از آن بی بهره نبوده است.

سامان بخشیدن به مساله مسکن و ساخت سرپناه با هدف و رویکردی عدالت خواهانه وکمک به قشر ضعیف جامعه جزو اولویت ها و از مهمترین برنامه هاو خط و مشی دولت ها بوده است که هرچند مسیری پرچالش و دردسرساز را طی کرده اما روزنه های امیدبخشی برای عبور از این بحران در کهگیلویه و بویراحمد به چشم می خورد.

ارائه آمارهای اشتباه در هر حوزه ای به ویژه مسکن می تواند مسئولان و برنامه ریزان کشور را دچار خطا کند به گونه ای که استاندار کهگیلویه وبویراحمد خواستار نظم بخشی و ارایه آمار و اطلاعات منسجم و ضرورت وحدت رویه در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای مختلف استان شد و گفت: وقتی آمارها و اطلاعات صحیح و کارشناسی ارایه شود می توان برای رفع برخی چالش های و مشکلات عمیق این طرح نیز به گونه شایسته برنامه ریزی و تصمیم گیری کرد.

گرفتار مشکلات مسکن مهر نشویم

استاندار کهگیلویه وبویراحمد در همین راستا نیز اذعان کرد که نباید به اجرای طرحی روی بیاورد که به جای آنکه مامن و سرپناه و نقطه امید برای قشرهای ضعیف جامعه باشد، همچون طرح های ناقص و معیوب گذشته به خاری در چشم و استخوانی در گلو برای متقاضیانش تبدیل شود.

یدالله رحمانی افزود: باید از تجربه طرح مسکن مهر و برخی مشکلات و چالش هایی که آن طرح داشت و متقاضیان را درگیر برخی کمبودهای زیرساختی کرده اند، درس بگیریم.

وی بیان کرد: ما نمی خواهیم و نباید متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن را گرفتار آن چالش ها و مشکلات گذشته کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد یاداور شد: ما نمی خواهیم گرفتار مشکلات و گره های پیشین در فرآیند تامین و ساخت مسکن برای محرومان و بی سرپناهان دوباره و همچون گذشته ایجاد شود، نمی خواهد یک ساختمان اسکلتی و یا سقف دار ساخته شود بدون آنکه نیازمندی هایی همچون امنیت ، بهداشت، آموزش، آب، برق،گاز و بسیاری از خدمات اولیه و رفاهی به دلیل جانمایی های نامناسب در آن دیده شود که به اذعان بسیاری از کارشناسان و حتی صاحبان واحدهای مسکونی در جای جای کشور هم اینک با چنین معضلات و تنگناها و نابسامانی هایی دست و پنجه نرم می کنند.

البته نکته حائز اهمیت در این رهگذر و آنگونه که کارشناسان، دست اندرکاران و تحلیل گران هم به آن اذعان دارند آنست که حل این مساله بحران زا و تامین مسکن بیش از آنکه نیازمند دستورالعمل ها و نسخه های واحد در سطح ملی باشد ابتکار، نگاه و رویکردی بومی و منطقه ای را هم می طلبد.

رحمانی تاکید کرد: برخی چالش های فراروی طرح نهضت ملی مسکن موضوع کمود منابع نیست بلکه مربوط به معارضات محلی و یا اجتماعی است که باید شخص فرماندار شهرستان و با هماهنگی سایر سایر بخش ها و متولیان امر در حوزه مسکن نسبت به حل این معضل اقدام کند.

قفل شدن تسهیلات مسکن

وی بیان کرد: البته یکی از مشکلاتی که هم متقاضیان ، هم مسئولان محلی و خود اداره کل مسکن و شهرسازی به عنوان متولی به آن اذعان کرده اند مربوط به کم کاری و قفل شدن تسهیلات پرداختی در بانک های عامل است که باید این چالش در اسرع وقت مرتفع شود.

رحمانی عنوان کرد: برخی بانک ها در این راستا موضوع ناترازی و کمبود منابع نسبت به مصارف خود را دلیل اصلی در روند کند پرداخت تسهیلات و وام های مسکن در استان می دانند که به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و نباید بهانه ای برای ادامه کم کاری بانک ها شود و مسئولان و دستگاه هیا نظارتی در این راستا ظنارت خود را تشدید کنند.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: باید قبول کنیم که بانک ها امروز یک عنصر موثر از عناصر گوناگون در روند توسعه محسوب می شود و باید این نقش محوری بهع ویژه در استان کهگیلویه وبویارحمد پر رنگ تر دیده شود.

شرایط نارضایتی مردم از بانک ها به گونه ای بوده که حتی علی محمد روستا معاونت عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم اعلام کرده است سختگیری های زیاد و بروکراسی های بی مورد از سوی بانک ها مانع جدی فراروی طرح ملی مسکن شده است.

وی با بیان اینکه سهل انگاری بانک ها در زمینه پرداخت وام ها به متقاضیان مسکن مشهود است، بر ضرورت همکاری همه جانبه بانکها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن تاکید کرده است.

اجرای ۲۱ هزار و ۷۲۳ واحدمسکن در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: سهم استان در طرح نهضت ملی مسکن ۴۷ هزار واحد در سطح شهرستان های ۹ گانه اعم از شهری و روستایی است.

وی بیان کرد: از این حدود ۴۷ هزار واحد مسکن ، ۱۷ هزار و ۳۱۸ واحد آن باید توسط اداره کل راه و شهرسازی و در شهرها ساخته شود.

راستا عنوان کرد: هفت و هزار و ۶۹۷ واحد آن نیز در قابل مسکن خودمالکی است که متقاضی می سازد و دولت نیز تسهیلات در اختیار آن قرار می دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: پنج هزار و ۷۷۳ واحد هم باید در قالب طرح بازافرینی شهری و مناطق فرسوده شهری ساخته خواهد شد.

رحمانی گفت: ۱۶ هزار واحد نیز در قالب طرح مسکن روستایی باید ساخته شود.

راستا یادآور شد: در مجموع و تاکنون ۲۱ هزار و ۷۲۳ واحد در استان در حال اجرا است.