به گزارش ایرنا "جواد شمس" ، روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز روستا و عشایر با حضور اصحاب رسانه استان یزد برگزار شد با اشاره به وجود سه هزار آبادی در سطح استان افزود: آبادی هایی که بیش از ۲۰ خانوار سکونت داشته باشند شامل روستا می شوند و اکنون ۳۷۴ روستا در سطح استان یزد با دهیاری اداره می شوند و ۳۹۳ روستا را نیز شوراهای روستا مدیریت می کنند.
وی با بیان اینکه طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ ، یکهزار و ۳۹۴ میلیارد تومان منابع اعتباری از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب دهیاری استان واریز شده است، افزود: در آیین نامه دهیاری ها حداقل ۶۰ درصد این اعتبارات باید در زمینه عمرانی هزینه شود اما در استان یزد با کاهش هزینه های جاری بیش از ۶۰ درصد اعتبارات را برای زیرساخت های روستایی هزینه کرده ایم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد با بیان اینکه تنها فاکتور برای میزان اعتباری که به روستاها اختصاص می یابد، جمعیت آن روستا است، اظهار کرد: شهرستان های ییلاقی مثل شهرستان های تفت و مهریز که دارای روستاهای ییلاقی هستند در ایام های خاص و تعطیلات جمعیت زیادی به این روستا ها می روند که اعتبار دهیاری ها پاسخگوی این حجم از جمعیت در روستاها برای خدماتی مثل جمع آوری پسماند و... نیست.
شمس با اشاره به پرداخت تسهیلات به مردم روستایی و دهیاری با بیان اینکه توانمند سازی دهیاری ها برای درآمد زایی در روستا ها یکی از سیاست های ما در سازمان دهیاری ها است، عنوان کرد: در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حدود ۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری ها پرداخت و ۱۱۸ دستگاه ماشین آلات عمرانی برای دهیاری ها خریداری شد و مجموع ماشین آلات دهیاری ها به ۲۴۷ رسید و برای سال ۱۴۰۳ نیز ۲۵۰ میلیارد تومان مصوب شده است.
وی با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۳ نیز ۲۵۰ میلیارد تومان مصوب برای دهیاری ها مصوب شده است، افزود: از این میزان ۱۸۰ میلیارد تومان را برای انرژی های خورشیدی گذاشته ایم که برای درآمد زایی دهیاری ها بیش از ۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی ایجاد می شود و ۵۰ میلیارد تومان آن نیز برای خرید ماشین آلات استفاده می شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد با بیان اینکه سقف پرداختی وام های کم بهره ۴ در صد به روستاییان ساکن در روستاها ۱۵۰ میلیون تومان است، ادامه داد: برای امسال ۳۶ میلیارد تومان مصوب شده است و هنوز پرداخت آن به روستاییان آغاز نشده است.
شمس با اشاره به طرح نهضت آسفالت در روستا ها گفت: طی چند سال گذشته ۹ هزار تن قیر در سطح روستا های استان توزیع شده است و یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت در سطح روستا های استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۳۹ روستای هدف گردشگری در استان یزد داریم، ادامه داد: با پیگیری های انجام شده سال گذشته ۱۵ روستا صاحب دهیاری شدند و ۲۴ روستا دستگاه اجرایی شدند به طوری که فرمانداری می تواند از اعتبارات روستا برای آنها مستقیم اعتبار تخصیص دهد.
شمس با اشاره به اینکه روستای فهرج به عنوان هشت روستای ایرانی نامزد دهکده جهانی گردشگری شده است، گفت: برای اینک بتوانیم به عنوان روستای جهانی معرفی شویم باید شاخص های لازم را برای این روستا فراهم کنیم که در این مدت اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد با بیان اینکه نظام اجتماعی، کالبدی و فرهنگی این روستا مورد توجه سازمان جهانی گردشگری است، افزود: دسترسی به روستا، نورپردازی، سرویس بهداشتی، ایمن سازی مسیر گردشگری، مرمت و بهسازی بناهای تاریخی و ... اقداماتی است که در این مدت انجام شده است.
وی به جمع آوری پسماند در روستا ها اشاره کرد و ادامه داد: تعداد ۱۸ دستگاه ماشین آلات جمع آوری پسماند طی یک ماه آینده به ناوگان حمل پسماند روستایی اضافه می شود.