عبدالعظیم بهفر در گفتوگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: تولیدکنندگان موظفند معیارهای بهداشتی و استانداردهای لازم را در تمام مراحل تولید و بستهبندی رعایت کنند تا سلامت عمومی حفظ شود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از چالشها، سازمان غذا و دارو در مورد فراورده های برگشتی ضوابط سختگیرانه مانند ضوابط وارداتی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی اعمال میکند تا از سلامت و ایمنی محصولات اطمینان حاصل شود و موارد تخلف به شدت پیگیری و برخورد خواهد شد.
وی با اشاره به سختگیریهای سازمانهای نظارتی و بهداشتی در خصوص سلامت و ایمنی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی اظهار داشت: محمولههای غذایی که بازگشت داده میشوند، عمدتاً به دلیل مشکلاتی مانند آلودگیهای میکروبی، استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز، باقیمانده سموم شیمیایی و عدم رعایت شرایط نگهداری هستند.
بفهر تصریح کرد: آلودگیهای میکروبی از جمله حضور باکتریها، ویروسها و قارچها مانند سالمونلا و اشریشیا کلی، یکی از دلایل اصلی بازگشت محصولات است که میتواند خطرات جدی برای سلامت مصرفکنندگان ایجاد کند.
این مسئول در سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: استفاده از مواد نگهدارنده یا افزودنیهای غیرمجاز و یا بیش از حد مجاز، موجب مشکلات زیادی در سلامت فرآوردهها میشود.
وی به مواد آلرژن بدون برچسب، عدم رعایت تاریخ انقضا و آلودگیهای فیزیکی مانند وجود اجسام خارجی اشاره کرد و گفت: ارائه نشدن اطلاعات کامل و صحیح روی بستهبندی یا استفاده از موادخام غیر استاندارد نیز از جمله عواملی است که میتواند منجر به بازگشت محمولهها و حتی جریمهها و توقف تولید شود.