کرمانشاه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: سطح زیر کشت کلزا در این استان با یک هزار هکتار افزایش از چهار هزار به پنج هزار هکتار در سال زراعی جاری هدف‌گذاری شده است.

فرهاد شریفی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سطح زیر کشت کلزای استان کرمانشاه پیشتر ۲ هزار هکتار بود که این میزان در سال زراعی گذشته به چهار هزار هکتار افزایش یافت و در سال زراعی جاری نیز پیش‌بینی شده با ۲۵ درصد افزایش سطح زیرکشت به حداقل پنج هزار هکتار برسد.

وی با بیان اینکه کشت کلزا در استان کرمانشاه در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است اضافه کرد: تولید این محصول ارزشمند که به عنوان طلای زرد کشاورزی شناخته می‌شود و نقش مهمی در خودکفایی کشور در حوزه روغن‌های خوراکی ایفا می‌کند و در سال زراعی گذشته در استان برای نخستین بار طی چهار سال گذشته از مرز هشت هزار تن عبور کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: مقدار تولید کلزای استان در سال زراعی گذشته به هشت هزار و ۷۰۳ تن رسید که در مقایسه با تولید سال زراعی قبل از آن ( چهار هزار و ۵۱۳ تن ) معادل ۹۳ درصد افزایش یافت.

شریفی تاکید کرد: در صورت تحقق این میزان سطح زیر کشت در استان پیش بینی می شود میزان تولید کلزا به ۱۱ هزار تن برسد.

وی با بیان اینکه افزایش سطح زیرکشت این محصول در سال های اخیر نشان از استقبال کشاورزان از کشت این محصول و حمایت‌های دولت در این زمینه دارد ادامه داد: کشت کلزا در تناوب با گندم و جو باعث بهبود خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها و در نهایت افزایش عملکرد این محصولات می‌شود.

شریفی با اشاره به آغاز کشت این محصول توسط کشاورزان گفت: کشاورزان کلزاکار برای تغذیه متعادل مزارع کلزا از سه نوع کود ازته، فسفاته و پتاسه در مزارع خود استفاده کنند.

وی تاکید کرد: کود به اندازه کافی وارد استان شده و کشاورزان کلزاکار می‌توانند برای دریافت کود مورد نیاز مزارع خود با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها نسبت به دریافت حواله کود اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، کشت کلزا در استان کرمانشاه در مناطق سردسیر و معتدل از ۱۵شهریور آغاز و تا اواخر هفته اول مهر و در مناطق گرمسیر نیز از اول آبان آغاز می شود و تا ۱۵ آبان ادامه دارد.

کلزا یک محصول استراتژیک در کشور محسوب می‌شود زیرا این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

کشت مداوم گندم در زمین باعث کاهش توان افت قابل توجه میزان تولید گندم می‌شود از این رو برای جلوگیری از این روند باید محصول دیگری را در تناوب کشت گندم به عنوان کشت جایگزین در نظر داشت و بررسی‌های علمی نشان می‌دهد دانه روغنی کلزا بهترین نوع محصول در این زمینه است. نرخ خرید تضمینی کلزا در سال جاری ۳۵۰ هزار ریال با افت ۲ درصد ناخالصی و ۱۰ درصد رطوبت اعلام شده است.