مشهد- ایرنا- رییس گروه بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسیناسیون «پنوموکوک» برای مقابله با بیماری‌های تنفسی تاکنون برای ۹۸ درصد از نوزادان واجد شرایط در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی انجام شده است.

دکتر زهرا نهبندانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باکتری «پنوموکوک» یکی از شایع‌ترین علل عفونت تنفسی و علت اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است، کودکان مبتلا به انواع شدید این بیماری‌ یا جان خود را از دست می‌دهند و یا به عوارضی مانند فلج دائمی، ناشنوایی و آسیب‌های مغزی دچار می‌شوند.

وی ادامه داد: واکسیناسیون پنوموکوک برای نخستین بار از ۱۰ اردیبهشت ماه امسال در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با ۱۷ دانشگاه دیگر کشور آغاز شد و در سه نوبت شامل ۲ ماهگی، چهار ماهگی و یک سالگی به نوزاد تزریق می شود.

رییس گروه بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از زمان آغاز واکسیناسیون پنوموکوک تاکنون، ۵۷ هزار و ۳۴۷ دز واکسن برای حفاظت از ابتلای کودکان به عفونت‌های مهاجم باکتریال و تنفسی تزریق شده است.

وی بیان کرد: در این بازه زمانی ۳۲ هزار کودک واجد شرایط نوبت اول و ۲۵ هزار کودک نوبت دوم واکسن پنوموکوک را دریافت کرده‌اند و ۲ درصد دیگر به علت مخالفت خانواده‌ها با واکسن به مراکز بهداشتی جهت دریافت واکسن مراجعه نکرده‌اند.

نهبندانی اضافه کرد: در ماه ۶ هزار و ۵۰۰ کودک در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی واکسن پنوموکوک را دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می‌شود و طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها را در آنان ایجاد می‌کندکه واکسیناسیون پنوموکوک بار جهانی این بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

رییس گروه بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با واکسیناسیون پنوموکوک که به صورت رایگان در مراکز بهداشتی به کودکان تزریق می شود، از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد.

به گفته وی، این واکسن عوارض خاصی ندارد و همانند سایر واکسن‌های ضروری با تب و درد خفیف همراه است.

به گزارش ایرنا، عفونت‌های تنفسی یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر نوزادان است، باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می‌شود که طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها نظیر «مننژیت، پنومونی، اوتیت، سینوزیت، کنژنکتیویت، پریکاردیت و سپتی سمی» را موجب می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و دانشکده‌ علوم پزشکی تربت‌جام است.