به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رویترز، در حالی که بیش از دو سال از آغاز جنگ روسیه و اوکراین می گذرد، مقامات روسی معتقدند که دخالت های آمریکا و کشورهای غربی از جمله صدور مجوز حمله به عمق خاک روسیه با موشک ها دوربرد توسط ارتش اوکراین، این جنگ را وارد مرحله جدید و خطرناکی کرده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز در همین ارتباط در ۱۲ سپتامبر(۲۲ شهریور) تاکید کرد که موافقت کشورهای غربی برای چنین اقداماتی (صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه) به معنای «مشارکت مستقیم» کشورهای ناتو، آمریکاو اروپا در جنگ اوکراین است.
الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه که مسئول نظارت و کنترل روابط با اروپا و ناتو نیز هست، در مصاحبه ای با خبرگزاری «نووستی» تصریح کرد که مسکو بر این باور است که ائتلاف نظامی ناتو در حال افزایش نقش تسلیحات هسته ای در استراتژی خود است.
وی در همین ارتباط افزود: مسکو دکترین هستهای خود را تغییر داده و به روزرسانی می کند تا به مخالفان خود اعلام کند که در مورد آمادگی روسیه برای حفظ امنیتش با همه ابزارهای موجود به خوبی آگاه باشند.
در سال ۱۹۶۳ یک خط تلفن مستقیم بین روسیه و آمریکا ایجاد شد تا با ایجاد امکان ارتباط بین رهبران دو کشور، مشکلات و سوءتفاهماتی را که منجر به بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ شد، کاهش دهد.
رویترز در همین ارتباط نوشت: خط تلفن مستقیم میان این دو کشور که از طریق یک سیستم ارتباطی کامپیوتری ایمن برقرار است، در طول بحران های بزرگی مانند جنگ شش روزه ۱۹۶۷، حمله شوروی به افغانستان در سال ۱۹۷۹، حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ مورد استفاده قرار گرفته است.
این خبرگزاری افزود: علاوه بر این خط تماس مستقیم، خطوطی نیز بین پنتاگون و وزارت دفاع روسیه در مورد مسائل هسته ای نیز وجود دارد که در طول جنگ سرد برای کاهش خطر جنگ هسته ای ایجاد شد.
گزارش ها حاکی از آن است که پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ برای جلوگیری از گسترش جنگ و تبدیل شدن آن به جنگی بین آمریکا و روسیه، یک خط اضافی برای «تعارض زدایی» بین ارتش این دو کشور نیز ایجاد شد.
همچنین علاوه بر موارد فوق یک خط تلفن میان روسیه و ناتو وجود دارد که در سال ۲۰۱۳ برای کاهش سوء تفاهم ها و مشکلات در شرایط بحرانی ایجاد شد.