مسکو- ایرنا- سند اقدام مشترک بین ایران روسیه در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی، احقاق حقوق اتباع دو کشور و حمایت از تولید و کارآفرینی به امضای رئیس سازمان بازرسی کل کشور و دادستان کل فدراسیون روسیه رسید.

به گزارش دریافتی روز سه‌شنبه ایرنا از سفارت ایران در روسیه، ذبیح‌الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور که برای شرکت در اجلاس روسای سازمان‌های بازرسی و نهادهای نظارتی کشورهای عضو گروه بریکس به مسکو سفر کرده است، روز سه‌شنبه با «ایگور کراسنوف» دادستان کل فدراسیون روسیه دیدار و رایزنی کرد. 
طرفین در این دیدار درباره توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه حمایت از حقوق شهروندان، فعالیت‌های نظارتی و امور حقوقی و قضایی و سند اقدام مشترک دو کشور را اامضا کردند. 

در این دبدار که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و اعضای هیات‌های دو کشور برگزار شد، دو طرف درباره راه‌های توسعه همکاری‌ها در راستای نظارت بر عملکرد نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی به منظور دفاع از حقوق شهروندان را بررسی کردند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این دیدار ضمن ارائه گزارشی در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی، کمک به کارآفرینان و فعالان اقتصادی و احیای واحدهای تولیدی تعطیل شده گفت: سازمام بازرسی در کنار همه وظایف نظارتی بویژه در راستای رعایت حقوق شهروندی، موضوع مبارزه با اشکال گوناگون فساد اقتصادی را با جدیت دنبال می‌کند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بیش از چهار دهه تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب قرار داشته است گفت: ایران و روسیه به‌عنوان دوکشور زیر تحریم‌های آمریکا و غرب می‌توانند همکاری‌های خود در همه عرصه‌ها را گسترش دهند تا بتوانند آثار و پیامدهای تحریم‌های ظالمانه را خنثی کنند.
وی با قدردانی از مواضع حمایتی روسیه در سازمان ملل، بویژه در کمیته حقوق بشر سازمان ملل گفت : آمریکا و غرب از اهرم حقوق‌بشر استفاده ابزاری می‌کنند.
خدائیان افزود: در حالیکه رژیم صهیونیستی در یک باریکه کوچک بنام غزه بیش از چهل هزار زن و کودک و انسان بیگناه را با تسلیحات آمریکایی قتل عام کرده است، اما متأسفانه نهادهای حقوق بشری سکوت اختیار کرده و چشم بر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی و آمریکا بسته‌اند.

دادستان کل روسیه هم با اشاره به عزم و اراده جدی رهبران عالی دو کشور برای افزایش سطح مناسبات به روابطی راهبردی گفت: بزودی با امضای قرارداد جامع همکاری‌های بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه، شاهد صفحه جدیدی از مناسبات دوجانبه خواهیم بود.
ایگور کراسنوف به نزدیکی دیدگاه دو کشور در زمینه موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز منافع مشترک تهران و مسکو گفت : پیوستن ایران به گروه بریکس ظرفیت جدیدی برای توسعه همکاری در قالب چندجانبه و در راستای مقابله با یکجانبه‌گرایی به شمار می‌رود.
دادستان کل روسیه، اعمال تحریم علیه کشورهای مستقل را یکی از ابزارهای اساسی آمریکا و دنیای غرب برای تضعیف کشورهای مستقل دانست و گفت : باید با همکاری و همگرایی دوجانبه و در قالب دیگر ساز و کارها از جمله بریکس، شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تحریم‌های آمریکا را خنثی کنیم.

ذبیح‌الله خدائیان قرار است علاوه بر نشست بریکس، در اجلاس سالانه «آمبودزمان‌های» اوراسیا و نیز روسای سازمان‌های بازرسی و نهادهای نظارتی بریکس در مسکو، شرکت و سخنرانی کند.
«آمبودزمان» به نهادها یا سازمان‌های ناظر بر حسن اجرای قوانین و دفاع از حقوق شهروندان گفته می‌شود و در جمهوری اسلامی ایران این وظیفه برعهده سازمان بازرسی کل کشور است.