حاتم شکری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۲ هزار مادر غیر شاغل روستایی و عشایری از ابتدای سال تاکنون با جذب اعتبار صددرصدی بصورت رایگان توسط دولت زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر قرار گرفتند.
وی یادآور شد: براساس ماده ۲۱ قانون حمایت ازخانواده وجوانی جمعیت، همه مادران غیرشاغل روستایی وعشایری دارای سه فرزند و بیشتر می توانند بصورت رایگان زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر قرار بگیرند که صندوق استان همدان توانسته اعتبار صددرصدی این موضوع را در ۲ مرحله دریافت کند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر همدان ادامه داد: این طرح در پایان سال گذشته اجرا شد که گروه هدف تا پایان فروردین ماه مهلت پیش ثبت نام داشتند و ۱۵ هزار مادر ثبت نام کردند که ۱۲ هزار نفر توسط ثبت احوال تایید نهایی شدند و برهمین اساس صددرصد سهمیه استان جذب شد.
شکری گفت: در اجرای این طرح با تایید استعلامات لازم مادران دارای سه فرزند و بیشتر از خدمات بیمه ای صندوق تا هفت سال به صورت رایگان بهره مند خواهند شد.
وی اضافه کرد: حداقل سه فرزند از یک مادر، حداقل سه فرزند در قید حیات، حداقل سه فرزند دارای تابعیت ایرانی از دیگر شرایط این طرح است و همچنین باید نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند سوم و بیشتر بالای ۲.۵ درصد نباشد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان یادآور شد: با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند، ۲ سال به سنوات بیمه ای مشمول اضافه خواهد شد.
شکری یادآور شد: شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، زنان سرپرست خانوار بهزیستی، تمامی مشاغل وابسته به کشاورزی، کارکنان مراکز دامپزشکی، اعضا سازمان نظام مهندسی کشاورزی و شاغلان صنایع دستی در شهر و روستا و کارگران فصلی مشمول عضویت و استفاده از مزایای صندوق هستند.
وی اظهار کرد: بازنشستگی، ازکارافتادگی، مستمری فوت به بازماندگان از مزایای اصلی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر محسوب می شود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان ادامه داد: ۷۰ درصد حق بیمه اعضا را دولت پرداخت می کند و این یک مزیت بسیار مهم است و هشت سطح برای آن پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایر از سال ۱۳۸۴ تاسیس شد و رویکرد آن ارائه خدمات بیمه ای بلند مدت به کشاورزان، روستاییان و عشایر در بخشهای مستمری بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت است.
دلیل تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بیمه اختیاری کشاورزان ، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر بوده است.
تاکنون تنها ۳۰هزار نفر در استان زیرپوشش این صندوق قرار گرفته اند که این آمار نشان می دهد آهنگ جذب بیمهای در این صندوق کُند بوده است.
بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی، بیمه اجتماعی از نوع بیمه همگانی است و دولت تکلیف دارد این امکان را برای همه مردم جامعه فراهم کند.