اراک - ایرنا - مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: زنگ خطر ساختمان‌های ناایمن در کشور به صدا درآمده که می‌تواند ایمنی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش ایرنا، مسعود احمدی روز چهارشنبه در آیین افتتاح نشست تخصصی ملی آتش‌نشانی و ایمنی با موضوع ضوابط و مقررات ایمنی شهری در سالن همایش‌های پروین اعتصامی هتل امیرکبیر اراک، افزود: متاسفانه به غیر از شهرهای بزرگ در بسیاری از شهرهای کوچک نیز وضعیت ایمنی ساختمان‌ها خوب نیست.

وی بیان کرد: پیشگیری از چند بعد باید مورد توجه قرار گیرد که یکی از آنها ضوابط و مقررات و مبحث سوم مقررات ملی ساختمان است.

مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: تکلیف قانونی همه ذینفعان بویژه شهرداری‌ها و آتش‌نشانی‌ها در موضوع نظارت بر ایمنی ساختمان‌ها در فرآیند از مرحله ساخت و تا بهره‌برداری به درستی مشخص نشده و نحوه عمل شهرداری‌ها و سازمان آتش‌نشانی‌ها متفاوت است.

احمدی اظهار کرد: در شهری آتش‌نشانی ورود جدی با ضوابط و دستورالعمل‌های جذی دارد و بر فرآیند نقشه‌های ایمنی و آتش نشانی و تصویب آنها نظارت می کنند اما در برخی شهرها به اینگونه نیست و این موضوع خوب نیست.

وی تاکید کرد: باید تلاش شود در زمینه ایمنی ساختمان‌ها، یک وحدت و یکپارچی در کشور ایجاد شود.

مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: ۱۲۰ سازمان فعال آتش‌نشانی از بین یک‌هزار و ۴۷۰ شهر کشور که مدیریت شهری در آنها حاکم است وجود دارد و بر اساس قانون شهرداری، اطفای حریق و نظارت بر ایمنی و نجات جان و اموال انسان‌ها در برابر حریق برعهده شهرداری‌ها است.

احمدی با بیان اینکه این مهم در روستاها برعهده دهیاری‌ها است، گفت: ۶۴ هزار آبادی در کشور وجود دارد که ۳۹ هزار از آنها واجد مدیریت روستایی و دهیاری است.

وی گفت: حدود یک‌هزار و ۸۵۰ ایستگاه آتش‌نشانی در شهرها و ۹۵۰ پایگاه آتش‌نشانی در روستاهای کشور فعالیت دارند.

مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: سالانه ۲۵۰ هزار حریق و حادثه توسط آتش‌نشانی‌ها در کشور اطفا و مدیریت می‌شود که این آمار زیادی است.

احمدی تصریح کرد: باید تلاش شود تا در زمینه ایمنی و نظارت بر ساختمان‌ها ورود جدی‌تری صورت گیرد زیرا باعث می‌شود حوادث کمتر شود.

وی تاکید کرد: با اجرای سیستم‌های ایمنی و آتش‌نشانی در ساختمان‌ها، اگر حریقی رخ دهد، در شروع حادثه مدیریت و خسارت کمتری ایجاد می‌شود.

مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: یکی از معضلات کنونی کشور نظارت بر ایمنی بعد از صدور پایان کار است که باید تدابیر لازم در این خصوص اندیشده شود.

احمدی اظهار کرد: در سازمان دهیاری‌های کشور بنا است که در این موضوعات ورود جدی شود و آموزش و دوره‌های آموزشی کامل و مدونی را در همه موضوعات بویژه پیشگیری با جدیت دنبال شود.

شهردار اراک هم در این آیین گفت: امید است این نشست تخصصی، گام خوبی در راستای ایمنی‌سازی ساختمان‌های کشور باشد.

علیرضا محمودی افزود: ساختمان‌های زیادی در سطح کشور و استان مرکزی وجود دارد که از ایمنی لازم برخوردار نیستند و بی‌توجهی به آنها می‌تواند موجب بروز خطراتی شود.

وی بیان کرد: مهندسین ناظر باید تلاش کنند و در طول مدت ایجاد یک بنا، نظارت دقیق داشته باشند تا ساختمان‌ها ایمن شکل گیرد.

شهردار اراک ادامه داد: امید است با ایمن‌سازی ساختمان‌ها شاهد حوادث تلخ گذشته نباشیم.

محمودی اظهار کرد: حدود ۲۴۰ نفر در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک فعالیت دارند که ۸۰ درصد آنها نیروهای عملیاتی است.

وی گفت: آتش‌نشانی اراک دارای ۱۲ ایستگاه آتش نشانی است و این سازمان تنها یک نردبان‌ ۳۲ متری دارد واین در حالی است که ساختمان‌های بلند زیادی در این شهر وجود دارد.

شهردار اراک افزود: امید است به زودی یک نردبان ۶۴ متری وارد شهر اراک شود.

محمودی بیان کرد: تبادل تجربه‌ها یکی از راه‌های مهم در راستای کسب موفقیت‌های بزرگ است که این مهم باید در مراکز خاص از جمله آتش‌نشانی مورد توجه جدی قرار گیرد.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک نیز در این آیین گفت: مدیران ومعاونان پیشگیری، آتش‌نشانی ۲۸ مرکز استان کشور در نشست تخصصی ملی آتش‌نشانی و ایمنی حضور دارند.

مجتبی خراجی افزود: مباحث علمی متنوعی برای این نشست تخصیص در نظر گرفته شده که امید است با توفیقات خوبی همراه باشد.

نشست تخصصی ملی آتش‌نشانی و ایمنی با موضوع ضوابط و مقررات ایمنی شهری به مدت ۲ روز در سالن همایش‌های پروین اعتصامی هتل امیرکبیر اراک جریان دارد.