به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، غلامرضا سلیمی امروز (چهارشنبه) در نشست خبری همایش ملی الگوی حکمرانی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نخستین همایش ملی «الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» به میزبانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۲ آذرماه امسال برگزار می شود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی که در گام دوم خود قرار دارد این مسیر را با تحول دنبال می کند.
سلیمی «حکمرانی علم و فناوری در مقام نظر» و «حکمرانی علم و فناوری در مقام عمل» و در بخش نخست موضوعاتی، چون «حکمرانی علم و فناوری در اندیشه امامین انقلاب اسلامی»، «مکاتب و فلسفه علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران»، «نظریه پیشرفت علمی جمهوری اسلامی و جایگاه آن در رویکرد تمدنی»، «نظام مسائل حکمرانی علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران»، «آیندهپژوهی علم و فناوری با رویکرد تمدنی»، «نظریه و الگوی سیاستگذاری علم و فناوری»، «نظریه و الگوی تنظیمگری علم و فناوری»، «مطالعه تطبیقی حکمرانی علم و فناوری در دنیا»، «حکمرانی با شاخصها (تحلیل و بررسی شاخصهای علم سنجی)»، «نگاشت نهادی مطلوب در حکمرانی عمل و فناوری جمهوری اسلامی»، «تحول در حکمرانی علم و فناوری در گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «حکمرانی استانی علم و فناوری و برش استانی نقشه جامع علمی کشور» را از محورهای این همایش برشمرد.
وی اضافه کرد در محور «حکمرانی علم و فناوری در مقام عمل» موضوعاتی نظیر «نقشه جامع علمی کشور»، «سند دانشبنیان امنیت غذایی»، «سیاستهای آمایش آموزش عالی»، «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، «سند ملی هوش مصنوعی»، «سند جامع روابط بینالملل علمی»، «سیاستهای اجرایی مالکیت صنعتی»، «بنیاد ملی علم؛ پایگاه استنادی جهان اسلام»، «صندوق شورای عالی عتف؛ بنیاد ملی نخبگان»، «جایزه علمی فناوری المصطفی»، «اساسنامههای جهاد دانشگاهی و دانشگاههای آزاد، تربیت مدرس، شاهد و عدالت و ...»، «تحلیل و بررسی سایر مصوبات کلان ستاد علم و فناوری» و «چالشهای ساختاری در حکمرانی علم و فناوری» به عنوان مقالات دریافتی پیشنهاد شده است. پژوهشگران میتوانند چکیده مقالات خود را تا ۳۰ مهرماه و اصل مقالات را تا ۳۰ آبان ارسال کنند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه حکمرانی علم و فناوری و ١٢ محور ذیل آن که از جنس حکمرانی است در این همایش بررسی می شود.
سلیمی افزود: در این همایش دانشگاه ها، اندیشکده ها، پژوهشگاه و برخی وزارتخانه و بنیاد ملی نخبگان و بازیگران عرصه علم و فناوری در حوزه ماموریتی خود مشارکت دارند. خروجی این همایش شناخت حکمرانی تمدنی گفتمان سازی و شناخت فرصت ها و تهدیدات است.
وی ابراز امیدواری کرد در حوزه حکمرانی علم و فناوری یک نظریه پردازی بومی هم داشته باشیم که بُعد علمی،گفتمان سازی و اطلاع رسانی از اهداف این همایش است.