علی اکبر اشرفی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تعداد مسافران امسال از این پایانه مرزی در مقایسه با ۳۷۶ هزار و ۷۸۸ مسافر سال قبل حدود ۲۶۵ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه گمرک تمرچین بعد از رازی در جایگاه دوم تردد مسافر در آذربایجان غربی قرار دارد، اضافه کرد: امسال به طور میانگین روزانه ۶ هزار و۹۰۶ نفر از پایانه مرزی تمرچین تردد کردند در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته چهارهزار و ۵۸ نفر بود.
مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر ادامه داد: امسال در مجموع ۳۰۱ هزار و ۴۴۶ مسافر خارجی از این مرز تردد کردند که از این تعداد ۱۵۵ هزار و ۶ نفر مسافر خارجی وارد کشور و ۱۴۶ هزار ۴۴۰ نفر مسافر خارجی هم از کشور خارج شدند که در مقایسه با سال قبل به ترتیب ۵۱ و ۴۸ درصد افزایش پیدا کرده است.
اشرفی اظهار کرد: امسال در مجموع ۲ هزار و ۳۰۹ دستگاه اتوبوس از این گمرک تردد کردند که یک هزار و ۲۱۱ اتوبوس وارد شده و یک هزار و ۹۸ اتوبوس هم خارج شده است.
وی در خصوص تردد با خودروهای سواری نیز گفت: امسال هشت هزار و ۹۵۷ خودرو سواری در این مرز تردد کردند که چهار هزار و ۶۸۰ دستگاه خودرو وارد و چهار هزار و ۲۷۷ دستگاه خودرو هم خارج شده است.
وی افزود: در نیمه نخست امسال به طور میانگین روزانه ۱۲ اتوبوس و ۴۸ دستگاه خودرو سواری در این مرز تردد کردند که این امر نشان از اهمیت و میزان تردد مسافر را در گمرک تمرچین نشان میدهد.
وی اضافه کرد: با توجه به فاصله زمینی بسیار کم با بازار بکر و جویای انواع کالا در اقلیم کردستان عراق از یک طرف و وجود اشتراکات مذهبی و قومی در ۲ کشور، مرز تمرچین پیرانشهر آینده و چشم انداز بسیار خوبی برای توسعه مراودات اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق دارد.
به گزارش ایرنا، مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.