به گزارش ایرنا، امیر عزیزی پور روز جمعه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی اسکواش، اظهار کرد: ورزش اسکواش پس از اینکه مقرر شده در المپیک حضور یابد، مورد توجه قرار گرفته و روز جهانی آن نامگذاری شده است تا عموم مردم نسبت به این رشته بیشتر آگاهی یابند.
وی افزود: مراسم روز جهانی اسکواش که سال گذشته در بوستان استانهای مختلف برگزار شد، مورد تمجید فدراسیون جهانی قرار گرفت و حتی ویدیویی از این رویداد در سایت فدراسیون جهانی منتشر شد بنابراین پس از بررسی بازتاب رسانهای، نیروی انسانی و امکانات و زیرساختهای استانها در این مراسم، شهر تبریز میزبان مراسم روز جهانی اسکواش در سال جاری انتخاب شد.
وی با بیان اینکه مراسم روز جهانی اسکواش، عصر امروز در بوستان ائل گلی تبریز برگزار میشود، خاطرنشان کرد: یک مجموعه تخصصی اسکواش در این بوستان در حال ساخت بوده و تا پایان سال به اتمام میرسد زیرساختهای این ورزش در آذربایجان شرقی با توجه به استعدادهای ورزشی که وجود دارد، باید ارتقا یابد.
عزیزی پور در خصوص دلیل پایین بودن زیرساخت ورزش اسکواش در استانها، افزود: اسکواش جزو آخرین رشتههایی است که به المپیک اضافه شده و نیاز به زیرساختهای خاص و تخصصی دارد بنابراین وضعیت کنونی امکانات این رشته در مقایسه با سایر رشتهها فاصله دارد.
وی تاکید کرد: تقاضای تامین زیرساختهای اسکواش برای استانها را از آقای دنیامالی، وزیر ورزش داشتیم که قول مساعدت و همکاری لازم را دادند و با توجه به نگاه وی به ورزش، اتفاقات خوبی در اسکواش کشور رقم خواهد خورد.
وی افزود: استانها باید به این تغییر تفکر برسند که ورزش اسکواش امسال با سال گذشته فرق دارد زیرا این رشته در بازیهای آسیایی و المپیک حضور دارد و ظرفیت مهمی برای مدال آوری خواهد بود.
رئیس فدراسیون اسکواش با بیان اینکه از اعزام و حضور ورزشکاران در مسابقات بین المللی آزاد اسکواش حمایت میشود، گفت: ارزیابیهای سال گذشته فدراسیون نشان میدهد که آذربایجان شرقی پس از یزد، تهران و گلستان، چهارمین استان برتر در زمینه ورزش اسکواش بوده و احتمال میرود که جایگاه استان در سال جاری بهبود یافت.
وی ادامه داد: تعداد ۱۰ استان در بخش قهرمانی و ۱۲ استان در بخش همگانی اسکواش فعالیت میکنند که آذربایجان شرقی یکی از استانهای پرتلاش در تمام شاخههای ارزیابی اسکواش به خصوص در هر ۲ بخش همگانی و حرفهای فعالیت دارد.
وی با اشاره به وضعیت تیم ملی اسکواش نیز ادامه داد: تیم ملی آقایان اکنون در اردوی آماده سازی برای اعزام به مسابقات قهرمانی غرب آسیا هستند که این مسابقات هشتم تا چهاردهم آبان ماه در شهر سلیمانیه عراق برگزار میشود که ورزشکاران ما در ۲ بخش انفرادی و تیمی شرکت میکنند.
عزیزی پور با اشاره به برنامه فدراسیون برای اعزام ورزشکاران برای کسب سهمیه المپیک و ارتقای رنکینگ، اظهار کرد: بسته حمایتی برای چهار ملی پوش بزرگسالان خانم و آقا آماده کردیم و به دنبال برگزاری مسابقات پی اس ای هستیم.
وی در خصوص جایگاه تیم ملی اسکواش در آسیا، گفت: تیم ملی اسکواش در بخش بانوان رتبه ششم آسیا و در بخش آقایان رتبه هشتم را دارد اما با توجه به اینکه کشورهای آسیایی هنگ کنگ، مالزی، پاکستان و هند جزو ۱۰ کشور برتر جهان در رشته اسکواش هستند، اگر بتوانیم در مسابقات آسیایی به آنها نزدیک شویم، قطعا حرفی برای گفتن در سطح آسیا و سپس دنیا خواهیم داشت.
وی در خصوص آمار جامعه اسکواش بازان کشور، افزود: تعداد ورزشکاران سازمان یافته دارای بیمه ورزشی که به طور حرفهای به اسکواش مشغول هستند، حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر است. سامانه مبین وزارت ورزش نیز تعداد ورزشکاران فعال در این رشته را ۱۰ هزار نفر اعلام میکند و از سویی در تمام باشگاهها، ورزشکارانی در حدود پنج یا ۶ هزار نفر حضور دارند که اسکواش را به صورت سرگرمی دنبال میکنند.
رئیس فدراسیون اسکواش در خصوص احتمال مدال آوری اسکواش کشورمان در مسابقات بین المللی، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام گرفته احتمال کسب مدال در بخش تیمی را داریم و امیدواریم در مسابقات آسیایی پیش رو به مدال برسیم.
وی با اشاره به تفاهم نامه این فدراسیون با آموزش و پرورش، اظهار کرد: اگر آموزش و پرورش با یک رشته ورزشی همراه باشد، باعث رشد آن میشود زیرا جامعه مخاطب بزرگ تاثیرگذاری را در اختیار دارد و استعدادیابی اسکواش نیز باید از همین دوران مدرسه آغاز شود.
زیرساختها از بازیکن تا مربی خوب اسکواش در آذربایجان شرقی وجود دارد
علی کتابفروش، دبیرکل فدراسیون اسکواش نیز در این نشست گفت: زیرساختها و منابع انسانی از بازیکن تا مربی و داور خوب اسکواش در آذربایجان شرقی وجود دارد که آینده این رشته را در استان امیدوار میکند.
تامین زیرساخت اسکواش حداقل برای سه شهرستان آذربایجان شرقی
رئیس هیات اسکواش آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: مراسم روز جهانی اسکواش امسال در قالب جشنواره با برنامههای شاد، مسابقات نمادین و استعدادیابی با هدف شناساندن ورزش اسکواش به مردم در بوستان ائل گلی تبریز برگزار میشود.
محمدحسین حسن زاده افزود: استعدادیابی ورزش اسکواش باید از ۹ سالگی آغاز شود و قهرمانان اسکواش باید تا ۱۴ سالگی خود را نشان بدهند از این رو آموزش و پرورش نقش قابل توجهی در رشد و توسعه و ظهور ستارههای ورزش اسکواش دارد.
وی افزود: تامین زیرساخت اسکواش برای شهرستانها باید از طرف دولت تامین شود از این رو پیگیری میکنیم تا برای دوره کنونی هیات اسکواش، کورتهای مربوطه حداقل برای سه شهرستان ایجاد شود.
حسن زاده همچنین از ساخت یک سالن بین المللی اسکواش در تبریز خبر داد.