گلپایگان - ایرنا - سرپرست جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: ذرت علوفه ای در ۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی گلپایگان کاشت شده که نوع این بذرها بیشتر از سه رقم دیررس ( از گروه ۷۰۰ و بازه زمانی ۱۲۰ روزه )، متوسط رس ( از گروه ۶۰۰ و باره زمانی ۱۰۰ روزه )، زودرس ( از گروه ۵۰۰ و بازه زمانی ۹۰ روزه ) است.

علی اصغر میرزایی در گفتگو درباره روش آبیاری ذرت علوفه ای در گلپایگان افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از اراضی زیر کشت این محصول در گلپایگان به روش آبیاری «تیپ» انجام می گیرد که سبب کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در روش مشابه آبیاری سنتی در هر هکتار شده است، اما با تلاش کارشناسان جهاد و با ترویج الگوهای نوین آبیاری، انتظار است در سال های پیش رو این میزان به بیش از ۷۰ درصد افزایش یابد.

آبیاری نواری یا نوار تیپ یکی از روش های آبیاری تحت فشار و نوعی از آبیاری قطره ای است که آب را بوسیله لوله آبیاری پلاستیکی با فشار کم در نزدیکی منطقه ریشه گیاهان، به خاک و گیاهان می رساند.

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه گلپایگان از قطب های دامداری در استان اصفهان است، بیشتر محصول برداشتی در واحد های دامداری شهرستان مصرف شده و مازاد آن به خارج از گلپایگان بارگیری و صادر می شود.

میرازیی در رابطه با تعداد واحد های دامداری فعال در گلپایگان نیز گفت: در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار راس دام سبک و ۳۰ هزار راس دام سنگین در شهرستان موجود است که از این تعداد ۴۸۰۰ راس دام سبک در دامداری های صنعتی و مابقی در دامداری های کوچک و ۱۱ هزار راس دام سنگین در ۴۱ واحد دامداری صنعتی و بقیه آن در دامداری های روستایی هستند.

سرپرست جهاد و کشاورزی گلپایگان در خصوص تجهیزات کشاورزی موجود در گلپایگان اظهار کرد: خوشبختانه شهرستان از این لحاظ، در شرایط مطلوبی قرار دارد و تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول با ماشین آلات موجود در شهرستان صورت می گیرد، همچنین به علت کیفیت بالای محصول ذرت علوفه ای در گلپایگان، میزان تلفات و خرابی محصول در زمان انبار آن بسیار پایین است.

شهرستان گلپایگان در شمال غربی استان اصفهان و در فاصله ۱۷۰ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد.