به گزارش شنبه شب ایرنا از تارنمای شبکه راشاتودی، پیتر سیجارتو در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» روسیه، گفت: شرایط مسکو میتوانست مبنایی برای جلوگیری از درگیری اوکراین باشد.
وزیر خارجه مجارستان تصریح کرد: من آن زمان را به خاطر میآورم و فکر میکنم آن چیزی که از قلم افتاده بود، یک بحث جدی بود. من بر این باور هستم که اگر کسی مشکلی دارد، باید درباره آن بحث کرد و متاسفانه این گفت وگوها صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: کاش آن گفت وگوها انجام میشد؛ به دلیل اینکه اگر این مذاکرات (درباره نگرانیهای امنیتی روسیه) صورت میگرفت، این احتمال وجود داشت که در وضعیت فعلی قرار نداشتیم.
سیجارتو و دیگر مقامات ارشد مجارستان بارها از رویکرد غرب در قبال بحران اوکراین انتقاد کرده و از هر دو طرف درگیری خواستهاند که به آتشبس دست یابند و مذاکرات صلح را آغاز کنند.
مجارستان نسبت به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روابط گرمتری با روسیه دارد. این کشور به اوکراین سلاح ارسال نمیکند و ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان نیز با انتقاد از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو به دلیل ارسال تسلیحات به کییف، تاکید کرده است که چنین اقداماتی به تشدید جنگ منجر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در ماه مه (اردیبهشت/خرداد) گفته بود که پیشنهاد مسکو در مورد تضمینهای امنیتی دیگر روی میز نیست و هدف اصلی دیپلماسی روسیه اکنون «مدیریت بحران و جلوگیری از یک درگیری به واقع گسترده است».
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال «جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
ولادیمیر پوتین ۱۴ ژوئن (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) در دیدار با کارکنان ارشد وزارت خارجه روسیه، پیشنهاد صلحی را برای حل و فصل مناقشه اوکراین مطرح کرد. وی ۲۰ ژوئن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: شرایط پیشنهادی فدراسیون روسیه برای حل و فصل مناقشه در اوکراین بسته به وضعیت میدانی تغییر خواهد کرد.
پوتین افزود: روسیه آماده است به پیشنهاد مذاکرات درباره اوکراین «حتی فردا» پاسخ دهد، مهم نیست در کجا ممکن است انجام شود، پیشنهادات مسکو «روی میز است.»
رئیسجمهور روسیه معتقد است که «پیشنهاد صلح ارائه شده توسط این کشور قادر به توقف درگیری در اوکراین و انتقال حل آن به یک کانال دیپلماتیک است.»