به گزارش ایرنا، علیاکبر اسدی روز یکشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی، در سالن جلسات معاونت عمرانی این استان در اراک، افزود: حتی اگر دستگاهی اطلاعات خود را محرمانه میداند باید در چارچوب قوانین و مقررات و با لحاظ محرمانه بودن، آن را در اختیار مشاور طرح قرار دهد.
وی بیان کرد: شرکتهای اصلی در تدوین سیاهه انتشار شامل آلومینیم، نیروگاه، پتروشیمی و پالایشگاه هستند که باید اطلاعات آنها با حضور مدیران واحدها اخذ شود و هماهنگی لازم نیز با هواشناسی استان مرکزی صورت گیرد زیرا یکی از دادههای اصلی در این راستا است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: جمع بندی جلسات کارشناسی این طرح حداقل باید یک نشست در ماه باشد.
اسدی اظهار کرد: سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک چندین سال معطل بود و پس از سالها توسط نیروهای بومی منطقه و از طرف دانشگاه اراک تهیه شده است.
معاون حقوق عامه دادستان اراک هم در ادامه این نشست گفت: دستگاه قضایی استان مرکزی مخالف مازوت سوزی نیروگاه است است.
مجید قمبری افزود: کاهش آلودگی هوای اراک یکی از مطالبات به حق مردم این منطقه است و همه دستگاههای اجرایی استان مرکزی موظف به همکاری در تهیه سیاهه انتشار آلودگی هوای این شهر هستند.
یک فعال زیست محیطی استان مرکزی هم در این نشست گفت: مطالعهای در سال ۹۶ توسط دانشگاه صنعتی ایران با همکاری پژوهشکده و توسعه پایدار حفاظت محیط زیست در راستای آلودگی هوای اراک انجام شد که ایراداتی بر آن وجود داشت و اعلام شد که بر اساس شناخت کافی از منطقه نبوده و بر اساس خوداظهاری انجام شده بود.
حمید اخوان افزود: اصرار بر انجام یک مطالعه جدید بود که سیاهه انتشار کلانشهر اراک توسط دانشگاه اراک تدوین شده اما باز هم متکی به دیتاهای دستگاهها شده است.
وی بیان کرد: با وجود اینکه اجرای این مطالعه اعلام شده بود، اما بسیاری از دستگاههای اجرایی همکاری لازم را نداشتند.
این فعال زیست محیطی استان مرکزی ادامه داد: بسیاری از منابع آلاینده موجود در اراک از جمله شهرک صنعتی، واحدهای الکلسازی، کورههای آجرپزی و راه آهن در طرح مطالعاتی جدید لحاظ نشده است.
اخوان اظهار کرد: باید کمیته تخصصی شکل بگیرد و اجرای این مطالعه داوری و راست آزمایی شود.
وی عنوان کرد: اگر قرار بود متکی به دیتاهای قبل باشد که مطالعه انجام شده بود، قرار بود مطالعه جدیدی صورت گیرد.
گزارش تدوین سیاهه انتشار کلانشهر اراک در این جلسه ارایه شد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۷۴ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.