سیدصادق میرئی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، عنوان کرد: بهزیستی قم با اجرای برنامههای مستمر پیشگیری و غربالگری در حد امکان در مسیر کاهش معلولیت های مختلف از جمله نابینایی حرکت میکند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر کمکهایی از سوی بهزیستی استان ویژه افراد نابینا در حوزههای تحصیلی، معیشتی، حق پرستاری، پرداخت مستمری و حق ویژه پرستاری برای نابینایان دارای ضایعه نخاعی صورت میگیرد.
وی ابراز کرد: مهمترین مطالبات افراد نابینا و کمبینای قم را میتوان در حق دسترسی کامل به امکانات آموزشی، بهداشت و سلامت، تردد ایمن در فضای شهری و مشارکت فعالانه در عرصههای سیاسی و اجتماعی نام برد.
میرئی ادامه داد: بسیاری از افراد نابینا و کمبینا با تکیه بر مهارتها و تجارب خویش، به ظرفیتهای لازم برای مشارکت فعال در عرصههای شغلی و اجتماعی دست یافتهاند ولی شاهد آن هستیم که فرصتهای شغلی موردنظر این افراد در پس تبعیض و ناآگاهی دستگاهها از بین میرود و افراد دارای اختلال بینایی بهرغم توانمندیهای ارزنده خویش از دستیابی به شغل مناسب محروم میگردند.
وی ابراز کرد: پیام اصلی روز ایمنی عصای سفید، شنیدن صدای نابینایان و درک مطالبات بر حق آنان برای دستیابی به یک زندگی سالم پویا و شکوفا است.
روز ۱۵ اکتبر مصادف با ۲۳ مهرماه از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی نابینایان یا عصای سفدی نامگذاری شده است. عصای سفید به دلیل خوب دیده شدن، نماد جامعه نابینایان است تا مردم و رانندگان به محض مشاهده آن ملاحظات لازم از حیث ایمنی و همراهی با نابینایان مدنظر داشته باشند.
۳۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قم قرار دارند که حدود ۲۳ هزار نفر از آنها را معلولان تشکیل میدهند که از این بین هشت هزار نفر با معلولیتهای شدید روبهرو هستند.