مهران جهانبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه هماکنون ۷۰۰ ورزشکار در رشته بدمینتون در استان فعالیت دارند افزود: هماکنون رشته بدمینتون در استان خانه مستقل ندارد و تمام تمرینات ورزشکاران این رشته ورزشی در سالنهای آموزش و پرورش و یا بخش خصوصی انجام میشود.
به گفته وی، با راهاندازی خانه بدمینتون میتوان زیرساختهای لازم برای توسعه این ورزش و افزایش ورزشکاران در سطح رقابتهای ملی و بین المللی را افزایش داد.
وی اظهار داشت: بیشتر استقبال ورزشکاران از رشته بدمینتون در شهرستانهای فارسان، شهرکرد، فرخشهر، سامان و بروجن است و در مسابقات قهرمانی سالگذشته دررده سنی نونهالان ۲ مدال برنز و نقره را ورزشکاران استان کسب کردند.
جهانبازی افزود: هماکنون به دلیل نبود خانه بدمینتون، ورزشکاران مجبور هستند که از سالنهای ورزشی آموزش و پرورش و سایر فضاهای ورزشی که استاندارد برای ورزش بدمینتون نیستند، استفاده کنند.
رییس هیات بدمینتون چهارمحال و بختیاری با اشاره به سابقه نزدیک به سه دهه فعالیت رشته بدمینتون در استان گفت: نبود فضای اختصاصی، مهمترین مشکل در مسیر توسعه این رشته ورزشی در استان است.
وی اظهار داشت: انجام فعالیتهای بدمینتون وابسته به خطکشی زمین است و نمیتوان در زمینهای ورزشی چندمنظوره و با تعدد خطوط بهراحتی بدمینتون را انجام داد.
به گفته وی، هماکنون ۲ کورت بدمینتون در سالن سوم خرداد مجموعه ورزشی تختی شهرکرد در اختیار هیات شهرستانی است که با توجه به وجود دیواره صخرهنوردی در این سالن و فضای عمودی مورد نیاز برای ورزش بدمینتون، استفاده مطلوب از این زمینها چندان مقدور نیست.
جهانبازی اظهار داشت: برای راهاندازی خانه بدمینتون در استان نیاز به یک سوله و ساختمان است که این فضا در استان موجود نیست.
وی با اشاره به اینکه تمرینهای ورزش بدمینتون باید در مکانی انجام شود که رنگ دیوارهای آن تیره و نور از پنجرهها نتابد افزود: هیچ کدام از سالنهای ورزشی استان برای انجام تمرینات حرفهای این ورزش مناسب نیست.
رییس هیات بدمینتون چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۴ نفر از ورزشکاران در رده سنی نونهالان از استان آبانماه سالجاری به مسابقات ملی نونهالان اعزام میشوند افزود: این ورزشکاران در قالب ۲ تیم نونهالان دختر و پسر به مشهد و بندرعباس اعزام میشوند.
گرانی وسایل بدمینتون عامل کاهش گرایش جوانان به این رشته
جهانبازی افزود: باتوجه به اینکه تمرینات عادی ورزش بدمینتون با یک جفت کفش ورزشی ساده و راکت و توپ بدمینتون امکانپذیر است اما انجام تمرینات حرفهای نیازمند تجهیزات حرفهای است که به دلیل بالا بودن هزینه خرید این تجهیزات، امکان تمرین حرفهای برای تمام ورزشکاران این رشته وجود ندارد.
به گفته وی، هماکنون گرانی وسایل ورزش بدمینتون از جمله راکت حرفهای و توپ از دیگر دلایل کاهش گرایش جوانان به این ورزش است.
رییس هیات بدمینتون چهارمحال و بختیاری افزود:هماکنون برای خرید یک راکت قهرمانی به ۱۵۰ میلیون ریال و خرید توپ به هزینه بالای نیاز است تا یک ورزشکار بتواند تمرینات حرفهای از جمله تمرین مولتی شاتر که نیاز به ۵۰ توپ و بیشتر دارد را خریداری کند که این هزینهها از عهده یک ورزشکار بر نمیآید.
وی اظهار داشت: نبود اعتبار و بودجه و حامی مالی از دیگر مشکلات هیات بدمینتون استان است که باعث شده که هیات نتواند برای خریدی توپهای تمرین ورزشکاران حرفهای نیز کمک کند.
نبود حامی در رشته بدمینتون
به گفته وی، هماکنون ورزشکاران رشتههای مختلف به خصوص رشته بدمینتون به دلیل نبود حامی و اسپانسر با مشکل مواجه شدند.
جهانبازی افزود: فعال کردن کمیته اسپانسرینگ برای هیات ورزشی از برنامههای این هیات ورزشی است که بتوان با فعال کردن این کمیته اسپانسر و حامی برای هیانت ورزشی جذب شود.
رییس هیات بدمینتون چهارمحال و بختیاری از برنامهریزی برای برگزاری نخستین دوره مربیگری بینالمللی بدمینتون (شاتل تایم) با هماهنگی فدراسیون بدمینتون جمهوری اسلامی ایران در استان خبر داد و گفت: دوره شاتل تایم یک دوره مربیگری بدمینتون است که به صورت علمی و مطابق با استانداردهای جهانی اجرا میشود و افرادی که موفق به کسب امتیاز لازم این دوره شوند، گواهی این دوره را دریافت خواهند کرد.
به گفته وی، این گواهی مورد تایید فدراسیون ایران، آسیا و جهان بوده و در پنج قاره جهان معتبر است.
وی افزود: این دوره آموزشی با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال وبختیاری برگزار میشود.
به گزارش ایرنا، هماکنون در چهارمحال و بختیاری ۵۰ هزار و ۳۷۴ ورزشکار سازماندهی شده است که یکهزار و ۵۰۰ ورزشکار در رده قهرمانی فعالیت دارند.