به گزارش ایرنا " حصیرآباد " یکی از کهنترین مناطق مسکونی در شهر اهواز است که در مجاورت آن کارخانهها و شرکتهای بزرگ را دربر گرفته است، اما این محله به دلیل کمبود خدمات شهری و رفاه نسبی، در شرایط مناسبی قرار ندارد تا حدی که ساکنین این منطقه بعضا از کوچکترین خدمات زیرساختی مناسب بیبهره هستند.
بهداشت عمومی در این منطقه به دلیل جاری بودن فاضلاب شهری، عدم جمع آوری زباله در شرایط مطلوبی نیست؛ این در حالی است که کودکان در معرض مستقیم آلودگی های مختلف هستند.
علاوه بر مشکلات بهداشتی، کمبود امکانات، فقر و اعتیاد در خیابانهای این منطقه بیداد میکند؛ همچنین احتمال ریزشی بودن کوه روی منازل پهنههای خطر از دیگر مشکلات این محله بوده و صدای آژیر خطر در این منطقه مدتها پیش به صدا درآمده است.
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، خانههایی در شهر رامین و شیرین شهر برای جابهجایی برخی از خانوارها پیشنهاد شده اما ساکنان این منطقه به علت طولانی بودن مسیر حاضر به جابه جایی نیستند در حالی که هر لحظه ممکن است سقف خانه بر سر آنها خراب شود.
مردم برخی از کوچههای این منطقه به طور خودجوش و از طریق لوله کشی آن هم با لولههای کم قطر، آب را تا بالاترین خانههای روی تپه منتقل می کنند که این موضوع خطراتی را به همراه دارد.
وجود لوله های آب و انشعابات غیرمجاز در برخی خیابانهای این منطقه باعث شده تا آب به میزان کافی در اختیار ساکنین قرار نگیرد همچنین تراکم بیش از حد نخالههای ساختمانی از مشکلات تمام نشدنی محله کم برخوردار حصیرآباد است.
دسترسی سخت به مسیرهای عبور و مرور خودروی حمل زباله باعث رها شدن زبالهها در خیابان و ورود آنها به جویها شده است همچنین کمآبی و افت فشار در برخی از ساعات روز از دیگر مشکلات قابل پیگیری در این محله قدیمی است.
وجود سیمهای برق آویزان در خیابانها و انشعابات برق غیرمجاز از دیگر موارد چشمگیر در این منطقه قدیمی و کم برخوردار است که در گرمای بیش از حد هوای اهواز میتواند خطرآفرین باشد.
حاشیهنشینی در اهواز تا حدی زیاد شده که از این شهر به عنوان دومین شهر از نظر حاشیهنشینی در کشور یاد میشود؛ این موضوع تبعات زیادی از جمله افزایش آسیبهای اجتماعی، فقر، اعتیاد و سرقت را به همراه دارد.
رضا امینی شهردار اهواز در این خصوص بیان کرد: رویکرد این شهرداری محرومیتزدایی و ایجاد عدالت شهری است و در این مسیر، رفع مشکل مناطق محروم شهر به صورت ویژه پیگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از محرومیت شهر اهواز در مناطق کم برخوردار و سکونتگاههای حاشیهای این شهر قرار دارد لذا سعی کردیم در طی ۲، سه سال اخیر بیشترین خدمات را در این مناطق داشته باشیم.
شهردار اهواز برطرف شدن مشکل فاضلاب، آسفالت و کمبود خدمات شهری را نیاز ضروری مناطق محروم اهواز دانست و ادامه داد: شهرداری اهواز با رویکرد محرومیتزدایی و ایجاد تناسب بین مناطق مختلف شهری در تلاش برای تعریف و بهرهبرداری طرحهای مختلف در مناطق حاشیهنشین است.
وی با اشاره به برنامهریزی برای بهرهبرداری از طرحهای شهرداری اهواز به صورت هفتگی افزود: شهرداری در تلاش است با افزایش تعداد، وسعت و کیفیت این طرحها باعث رضایتمندی مردم شود.
امینی با بیان اینکه شهرداری اهواز به دنبال ایجاد توازن و عدالت شهری در همه مناطق شهری است، افزود: مناطق محروم اهواز فاصله بیشتری نسبت به مناطق برخوردار این شهر با استانداردهای شهری دارند به همین دلیل توجه به این مناطق نیز از نظر تامین اعتبار و تعریف طرحها به منظور کاهش محرومیت، بیشتر است.
سیدمحسن موسوی زاده نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه گفت: در مناطق حاشیه نشین اهواز به ویژه منطقه حصیرآباد مشکلاتی وجود دارد که با همکاری سایر دستگاه های متولی در صدد رفع آن هستیم.
وی افزود: حاشیه نشینی در غرب و شرق اهواز روز به روز در حال گسترش است و همین مناطق نیازمند امکانات هستند لذا معتقدم که باید برای عمران و آبادانی مناطق حاشیه نشین، اعتبار دولتی دریافت کنیم.
نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس گفت: ما همواره در کنار مردم هستیم و هر جا مشکلی وجود داشت، میتوانند این موضوع را به ما منعکس کنند تا نسبت به رفع آن تلاش کنیم. باید از ظرفیت قرارگاه خاتم الانبیا و پیمانکارهای خوب دیگری برای توسعه مناطق حاشیه نشین اهواز گام برداشت.
وی با تاکید بر اینکه باید در حوزه اتخاذ تصمیمات اجرایی و به ویژه درباره موضوعاتی همچون حاشیه نشینی، هدفمند و با برنامهریزی عمل کرد افزود: در شرایط فعلی برخی از مردم حاشیهنشین اهواز، چندین سال در مناطقی از جمله حصیرآباد، منبع آب و ... سکونت دارند که باید شرایط آنها به دقت مورد نظر مسئولان اجرایی کشور قرار گیرد تا از مشکلات آنها کاسته شود.
موسوی زاده گفت: نگاه ما بر این است که امکانات رفاهی و تفریحی و از جمله زیرساخت مناسب باید به طور متوازن در مناطق حاشیهنشین و کم برخوردار سرریز شود تا مردم زندگی بهتری داشته باشند.
حمید دغاغله رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز با اشاره به سکونت ۴۰۰ هزار حاشیهنشین در شهر اهواز، نسبت به گسترش حاشیهنشینی هشدار داده است.
وی تصریح کرد: روز به روز به جمعیت حاشیهنشین این شهر افزوده میشود و اگر مسئولان و دستگاههای مرتبط در این زمینه همتی نکنند، حاشیهنشینی در اهواز روز به روز افزایش مییابد.
رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: در بافتهای فرسوده، سرانههای مختلف از جمله سرانههای ورزشی و آموزشی لحاظ نمیشود در نتیجه زمانی که امکانات سادهای توسط شهرداری اهواز به ساکنان این مناطق ارائه میشود، سرانههای دیگری نیز مطالبه میشود.
وی بیان کرد: خرید و فروش زمینها در این مناطق غیرقانونی است و متاسفانه نظارت چندانی در این زمینه وجود ندارد.
اکنون محله حصیرآباد اهواز که یکی از محلات قدیمی به شمار می رود با مشکلات بیشماری رو به رو بوده تا حدی که سلامت ساکنین این منطقه به ویژه کودکان در خطر است لذا دستگاه های اجرایی برای کاهش فقر و آسیب های اجتماعی، موظف هستند تا امکانات زیرساختی بهتری در مناطق حاشیه نشین شهر ایجاد کنند.
انتقال برخی از ساکنین در پهنه خطر منطقه حصیرآباد به نقطه دیگر راهکار بسیار خوبی بوده اما این مهم زمانی محقق خواهد شد که ۲ شهر رامین و شیرین شهر از امکانات زیرساختی مناسبی برخوردار باشند.
بر اساس این گزارش، زمانی که بیشتر خانههای شهر اهواز از خشت، گل و آجر ساخته میشدند، خانههای محله حصیرآباد با استفاده از حصیر ساخته میشد و به این دلیل، این محله به حصیرآباد معروف شد اما با رشد ساخت و سازها، اکنون هیچ خانه حصیری در این محله پیدا نمیشود.