به گزارش ایرنا؛ ملایر از دیرباز مهد ورزش استان همدان بوده و در رشتههایی همچون کشتی، فوتبال، ووشو، باستانی، رزمی، هندبال و دیگر رشتهها صاحب نام و جایگاه است و دستاوردهای مهم ورزشی را در میادین مختلف ورزشی در عرصه ملی و بینالمللی کسب کرده است.
در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار ورزشکار وابسته به اداره ورزش و جوانان ملایر وجود دارد که تاکنون ۹ نفر آنها سازماندهی شدهاند، در کنار تربیت و پرورش ورزشکاران، زیرساختهای ورزشی طی سالهای گذشته توسعه یافته و ۹۰ مکان ورزشی دولتی و ۷۸ باشگاه خصوصی دارای مجوز در این شهرستان فعالند که از این تعداد ۱۶ باشگاه ویژه بانوان، ۳۰ باشگاه مختص مردان و ۳۲ باشگاه نیز به صورت دوشیفت و مشترک آقایان و بانوان است.
علاوه بر این، چهار باشگاه ورزشی نیز در دست اقدام و تاسیس است که در مجموع به ۸۲ باشگاه خواهد رسید، این در حالیست که ۲۵ باشگاه ورزشی ملایر ظرف مدت سه ساله گذشته ثبت و شروع به فعالیت کرده است و با ارتقای زیرساختهای ورزشی، در حال حاضر سرانه فضای ورزشی در این شهرستان ۴۹ سانتیمتر مربع است.
در کنار تمام این ظرفیتها، فعالیت ۴۰ رشته ورزشی فعال و ۵۰ هیات ورزشی در این شهرستان و بخشهای تابعه و فعال شدن ۴۶ خانه ورزش روستایی تنها بخش دیگری از توانمندیهای ورزش ملایر است که با حضور ۴۴۰ مربی و ۲۵۵ داور و ۹ هزار ورزشکار، روزهای پرفروغی را برای ورزش ملایر رقم زدهاند.
کسب ۳۰ مدال جهانی توسط ورزشکاران ملایری
در همین رابطه رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، توجه به ورزش قهرمانی و حرفهای را از یکی اولویتهای مهم برشمرد و اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ تا به امروز ورزشکاران ملایری بیش از ۶۰۰ مدال رنگارنگ کشوری، آسیایی و جهانی در میادین ورزشی کسب کردهاند.
«حمیدرضا سپهرینیا» افزود: در این مدت ۲۶۰ میزبانی مسابقات رشتههای پرجمعیت و رسمی کشوری، منطقه غرب کشور و استانی همچون مسابقات پنج روزه بوکس قهرمان کشور، فوتسال مناطق کشور، ووشو، کاراته، تکواندو، هندبال، شطرنج، سوارکاری، اتومبیلرانی و سبک تاکرا برگزار کردیم.
وی گفت: رشتههای فوتسال در لیگ ۳ کشور، هندبال در لیگ برتر، فوتبال در لیگ ۳ و ۲، از جمله تیمهای حاضر در لیگ کشور هستند که لیگ ۲ را برای اولین بار در تاریخ ورزش این شهرستان تجربه میکنیم.
رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر با بیان اینکه ورزشکاران ما در رشتههای کشتی، هندبال، بدنسازی، فوتبال، رزمی، قایقرانی، کوهنوردی و صخره نوردی، والیبال، ووشو، شطرنج، شنا و باستانی در تیم های ملی حضور دارند، ادامه داد: ورزشکاران و قهرمانان ملایر در این مدت بیش از ۳۰ مدال جهانی کسب کردند.
سپهرینیا به برگزاری ۲۵ کلاس مربیگری، ۱۸ دوره داوری و ۹۰ کارگاه آموزشی اشاره کرد و افزود: ۴۴۰ مربی و ۲۵۵ داور در این شهرستان در حال فعالیت هستند و تعدادی از آنها در سطح ملی و بینالمللی مربیگری و یا قضاوت میکنند.
فعالیت ۱۰ ایستگاه ورزش همگانی در ملایر
وی یادآور شد: در ورزش همگانی نیز گامهای خوبی برداشتیم و از یک ایستگاه ورزش صبحگاهی سازماندهی نشده در سالهای قبل، هم اکنون ۱۰ ایستگاه فعال ورزش صبحگاهی، ۲ ایستگاه عصرگاهی، ۲ ایستگاه دوچرخه سواری ویژه بانوان به صورت رایگان ایجاد و چندین همایش بزرگ پیادهروی خانوادگی با همکاری فرمانداری ملایر برگزار کردیم.
رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر: در حال حاضر ۱۷ پروژه ورزشی در این شهرستان در دست اجرا است که ۹ پروژه از محل اعتبارات استانی و هشت پروژه از محل اعتبارات ملی است.
رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر برگزاری همایش بزرگ پیادهروی هشت نفری، همایش سوارکاری و اسبسواری کشوری برای نخستین بار در تاریخ ورزش شهرستان طی سه سال متوالی، همایش پیادهروی ویژه جشنواره مبل و منبت، همایش پیادهروی روز دختر، همایش موتورهای سنگین و کراس و اتومبیلهای کلاسیک و اسپرت را از دیگر اقدامات در حوزه ورزش همگانی برشمرد.
سپهرینیا به اجرای طرح توانمندسازی محلات کمبرخوردار (۲۰۲۰) به مدت ۲ روز، برپایی حداقل ۶ ایستگاه سنجش ساختار قامتی بانوان و کودکان توسط کارشناسان، اجرای طرح ورزش و مردم و افتتاحیه طرح در مجموعه ورزشی تختی با حضور ۷۰۰ ورزشکار اشاره کرد.
وی گفت: در حوزه ورزش روستایی و بومی محلی، ۴۶ خانه ورزش روستایی در این شهرستان راهاندازی کردیم و هر ساله جام نوروزی و جام رمضان را در هر چهار بخش شهرستان برگزار میکنیم.
وی با بیان اینکه میزبان طرحهایی همچون جام پرچم (فوتبال روستائیان استان)، طرح جام ایرانیان مینی فوتبال روستائیان و محلات استان، طرح ملی دختران آفتاب استان و جشنواره اقوام ایرانی در استان همدان بودیم، یادآور شد: طرح یاریگران ورزش در روستاها اجرا و البسه، تجهیزات و پکیجهای ورزشی به روستاها اهدا شده است.
رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر همچنین به روند رو به رشد اجرای پروژههای ورزشی اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ۱۷ پروژه ورزشی در این شهرستان در دست اجرا است که ۹ پروژه از محل اعتبارات استانی و هشت پروژه از محل اعتبارات ملی است.
امسال پروژههای ورزشی ملایر ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار گرفتند
سپهرینیا ادامه داد: اعتبار مصوب سال گذشته برای اجرای این پروژهها، ۴۶۰ میلیارد ریال بود که از این مبلغ حدود ۱۸۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت و اعتبار مصوب امسال برای تکمیل پروژههای عمرانی، ۴۲۰ میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه پروژه تعمیر و تجهیز اماکن ورزشی و ساختمان اداری رشد بسیار خوبی در سالهای اخیر داشت و اتفاقات خوبی در حوزه تعمیرات و بازسازی اماکن ورزشی این شهرستان صورت گرفت، اظهار کرد: در این راستا هفت مکان ورزشی راکد و تعطیل شده احیا و راهاندازی شد که شامل سالن ورزشی کهکدان، روستای جوزان، شهر زنگنه، اسلامشهر آقگل، خانه کشتی مصطفی جوکار، سالن ورزشی روستای جوزان و استخر کوثر است.
سپهرینیا: اعتبار مصوب سال گذشته برای اجرای این پروژهها، ۴۶۰ میلیارد ریال بود که از این مبلغ حدود ۱۸۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت و اعتبار مصوب امسال برای تکمیل پروژههای عمرانی، ۴۲۰ میلیارد ریال است.
رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر تکمیل و افتتاح پروژه سالن ورزشی توچغاز بعد از ۱۲ سال را یکی از مهمترین اقدامات در حوزه ورزش عنوان کرد و گفت: با وجود محدودیتها در خصوص معرفی و تعریف پروژه جدید، با پیگیریهای انجام شده و نیازسنجی ۲ پروژه مهم سالن ورزشی آقگل و سالن ورزشهای رزمی تعریف شد و با اخذ اعتبار، عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
سپهرینیا با اشاره به افتتاح زمین چمن مصنوعی شهر اسلامشهر آقگل، ادامه داد: زمین چمن شهر زنگنه همزمان با هفته تربیت بدنی افتتاح خواهد شد و علاوه بر این پنج زمین چمن روستایی در روستاهای پیهان، مهدویه، منگاوی، کمری و حاجیآباد، با حمایت خیرین بخش خصوصی و حمایت نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، در حال ساخت است.
اختصاص ۴۵ میلیارد ریال برای تکمیل ورزشگاه پنج هزار نفری
به گفته وی؛ با پیگیریهای انجام شده ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نقدی اوایل امسال برای سه پروژه ورزشی ملایر تخصیص و ابلاغ شد، به طوریکه پروژههای ملی همچون ورزشگاه پنج هزار نفری امسال بعد از چند سال که از دستور کار خارج شده بود، ۴۵ میلیارد ریال اعتبار گرفت.
رئیس اداره ورزش و جوانان ملایر خاطرنشان کرد: پروژه استخر مجموعه ورزشی آزادی که سالها عملیات عمرانی در آن تعطیل شده بود، دو سال پیاپی اعتبار و تخصیص گرفت و عملیات عمرانی در آن در حال انجام است و بعد از حدود ۶۰ سال از خرید انشعاب آب مجموعه ورزشی تختی، سال گذشته موفق شدیم انشعابات آن را جدا کنیم و ۹ انشعاب مجزا خریداری و وصل شد.
سپهرینیا همچنین ایمنسازی دیواره بزرگ و لرزان سالن شهید طالبی، خرید یک تخته تشک برای سالن کشتی سامن، ایجاد دو رختکن در زمین چمن شهید رضایی جوکار، اصلاح و بازسازی سالن امیرکبیر سامن با حمایت شهرداری، تخریب سکو و بازسازی سالن ووشو، دیوارکشی سرایداری مجموعه آزادی(غدیر)، روشنایی کامل، تعمیر موتورخانه و گرمایش و سرمایش سالن غدیر، تعویض تابلو سر درب تختی، خرید ماشین چمن زن و نصب دوربین مداربسته مجموعه تختی را از دیگر اقدامات تعمیر و تجهیز اماکن ورزشی عنوان کرد.
وی یادآور شد: در راستای تعمیر و تجهیز، ساختمان اداری سامن، جوکار و زند بازسازی، پنجرههای ساختمان اداری ملایر تعویض، کل ساختمان اداری نقاشی، سیستم روشنایی تعویض و امنیت اتاقها تقویت شد.