تهران- ایرنا- ایران با تدوین ۱۲ استاندارد از مجموع یکصد و ۱۱ استاندارد تدوین‌شده در بخش‌های مختلف فناوری نانو در ایزو، جایگاه چهارم فعال‌ترین اعضای ایزو را دارد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ بود که نشستی با عنوان نشست همفکری پروژه‌های جدید استانداردهای بین‌المللی نانو در محل ستاد نانو با حضور کارشناسانی از سازمان ملی استاندارد و ستاد نانو، مسئولان پروژه‌های استانداردهای بین‌المللی نانو و همچنین متخصصان دارای تجربه فعالیت‌های بین‌المللی برگزار شد تا پیشنهادهای جدیدی که قرار است از طرف ایران به ایزو ارائه شود، بررسی و اصلاحات لازم در این پروژه‌ها انجام شود.

در این نشست، سه پیشنهاد برای تدوین استانداردهای بین‌المللی جدید توسط مدیران پروژه‌ ارائه شد و افراد حاضر در جلسه که دارای تجربه قبلی در تدوین استانداردهای بین‌المللی بودند، نظرهای خود را مطرح کردند. این نظرها به غنی‌تر شدن پیشنهادها کمک کرده و موجب آمادگی بیشتر ارائه‌دهندگان برای ارائه و دفاع از پروژه‌های ایزو می‌شوند.

ایران در سه کارگروه از پنج کارگروه این کمیته، پروژه‌های خود را ارائه و از آن‌ها دفاع خواهد کرد. در این دوره، سه پیشنهاد جدید استاندارد بین‌المللی از طرف ایران ارائه خواهد شد، همچنین از سه پروژه در حال تدوین که در دوره‌های قبل ارائه شده بودند، دفاع خواهد شد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تدوین استانداردهای بین‌المللی معمولاً دو تا سه سال زمان می‌برد. اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است.

کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرهای تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۴۰ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۶ کشور به عنوان عضو ناظر وجود دارند.