کرج - ایرنا - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور از تولید ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار عدد بذر هیبرید سبزی و صیفی شامل خیار، فلفل و طالبی طی سال جاری توسط سه شرکت دانش بنیان در کشور خبر داد.

« بابک درویشی » روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این بذور در سه شرکت خصوصی دانش بنیان تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در زمینی به مساحت ۱۳هزار و۱۰۰ مترمربع تولید شده است.
وی بیان کرد: از ارقام تولیدی این بذور هیبرید می توان به ارقام سبا و سما در خیار گلخانه ای، ارقام الماس و رُز در فلفل و همچنین ارقام فراز، یونیک و پرشیا در طالبی اشاره داشت.

به گزارش ایرنا، "بذر هیبریدی از پیوند ۲ والد که از لحاظ ژنتیکی متمایز هستند، ایجاد شده و در نهایت به بذری تبدیل می‌شود که ویژگی‌های هر ۲ والد را داراست. این بذر توسط انسان و از طریق گرده افشانی مصنوعی به دست می آید. امروزه در کشاورزی جدید تولید آن رایج است و می‌توان گفت یکی از علل افزایش چشمگیر تولیدات کشاورزی در جهان بذر هیبرید است."

همانطور که از نام این بذر مشخص است، بذر هیبریدی نسبت به والدین خود برتری دارد چرا که ترکیبی از صفات مفید هر ۲ والد را در خود دارد اما از نکات مثبت و جالب توجه این بذر که موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی و حتی تسهیل فرایند برداشت محصول می‌شود می توان به مواردی از جمله اینکه منجر به تولید گیاهان و درختانی می‌شود که در برابر آفت‌ها و بیماری ها مقاومت بیشتری داشته و دارای میوه‌ها و محصولات درشت‌تر و مرغوب‌تری است، اشاره کرد."


درویشی گفت: فناوری تولید بذر هیبرید به روزترین فناوری در حوزه تولید بذر در جهان است که سالانه درآمد کلانی را به سمت کشورهای دارای این فناوری سرازیر می کند.

وی افزود: آنچه که اهمیت ویژه ای دارد دستیابی شرکت های ایرانی به این فناوری روز دنیا است که قدر مسلم با اصلاح و ارتقای آن توسط بخش خصوصی در آینده شاهد تولید ارقام توانمندتر در سطح وسیع تر خواهیم بود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور خاطر نشان کرد: این موسسه با به روز نمودن قوانین مربوط به کنترل و گواهی بذر به ویژه بذور هیبرید سبزی و صیفی در کنار بخش خصوصی تضمین کننده کیفیت و استاندارد بالای چنین بذوری می باشد.

موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی در کرج مرکز استان البرز استقرار دارد.

برچسب‌ها