تهران بزرگ - ایرنا - رییس دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران با اعلام هوشمندسازی سامانه کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران، گفت: با فعال سازی این سامانه هوشمند که از یک ماه پیش بطور کامل به اجرا در آمده، زمان رسیدگی و پاسخ‌دهی به تقاضاهای شهروندان بسیار کوتاه شده است.

به گزارش ایرنا، کمیسیون ماده ۵ یکی از مهمترین نهادها در تصمیم گیری امور شهری است که ریاست آن بر عهده شهردار تهران است.

سیدمحمود فاطمی عقدا روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از این، زمان طولانی صرف رسیدگی به پرونده‌های متقاضیان امور شهری در کمیسیون ماده ۵ شهرداری می‌شد که اینک با هوشمند سازی این سامانه جامع، این زمان کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر هیچ پرونده دستی از متقاضیان پذیرفته نمی‌شود و از صفر تا صد مراحل سیر کار از ثبت تا تقاضا تا پاسخ دهی بصورت سیستمی انجام می‌شود و امکان گزارش گیری از روند کار مقدور است.

عقدا ادامه داد: هوشمند سازی این سامانه سبب شفاف سازی در انجام کار این کمیسیون نیز شده است.

رییس دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران یادآور شد: با هوشمندسازی این سامانه؛ تمامی اطلاعات درخواست متقاضیان و نیز تصمیمات اتخاذ شده و مراحل سیر پرونده و اینکه در چه شرایطی است و چه اطلاعاتی باید داشته باشند و نیز داده ‌ا و گزارش گیری پرونده مربوطه در این سامانه جامع ثبت و دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه تصمیمات کمیسیون ماده پنج به عنوان یکی از بخش‌های مهم شهرداری تهران اثرات مستقیمی بر مدیریت شهری دارد، افزود: ایجاد بستری شفاف برای حفاظت و صیانت از طرح تفصیلی شهر تهران و بهره مندی پایتخت و تهرانی‌ها برای فعالیت‌های کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران ضروری است.

عقدا در پاسخ به اینکه دلیل دعوت از ایشان در صحن شورا و ارایه گزارش چه بوده است؟ گفت: در مباحث کمیسیون ماده ۵ بحث ساماندهی و التزام بخشی مطرح است که امید است در صحن شورا مطرح شود در شورا و مورد بررسی قرار بگیرد هر چند خیلی از موارد مربوطه در این طرح جاکع کمیسیون پیش بینی شده است.

به گزارش ایرنا، قرار بود در جلسه یکشنبه گذشته شورای شهر تهران سید محمود فاطمی عقدا رییس دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ به شورای شهر فرا خوانده شود و گزارش مبسوطی در شفاف سازی چگونگی عملکرد این کمیسیون در شهرداری تهران ارایه دهد که فرصت مناسب فراهم نشد و این موضوع به جلسه دیگری موکول شد.

کمیسیون ماده ۵ یکی از مهمترین نهادها در تصمیم گیری امور شهری است.

اعضای اصلی کمیسیون ماده ۵ شهرداری متشکل از استاندار (یا معاون عمرانی او) شهردار تهران، نمایندگان وزارت مسکن و شهرسازی(راه و شهرسازی)؛ وزارت جهاد کشاورزی؛ سازمان میراث فرهنگی(وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) و رئیس شورای اسلامی شهر ذی‌ربط هستند.

کمیسیون ماده ۵ مکلف است تخلفات ساخت و سازهای بی رویه در شهرها و تخریب باغات، فضای سبز، کشاورزی و تبدیل آنها به برج‌های مسکونی و تجاری را رسیدگی کند.

اعضای کمیسیون ماده ۵ موظف هستند طرح‌های تفصیلی شهری و تغییراتی را که باید بر روی ساختمان انجام شود، بررسی و آنها را به تصویب برسانند.

طرح‌های پیشنهادی باید در محل کمیسیون به رای اعتماد گذاشته شود. اعضایی که در این کمیسیون حق رای دارند، درباره طرح پیشنهاد شده، تصمیم گیری می‌کنند.