به گزارش خبرنگار ایرنا زهرا سوارکار روز سه شنبه در کارگروه جمعیت و صیانت از خانواده گناباد با اشاره به این که برخی مسایل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی و کمبود زیرساختهای لازم در کاهش زاد و ولد و رشد منفی جمعیت موثر است افزود: باید با اهتمام بیشتر مدیران و دست اندرکاران ذیربط و فرهنگ سازی لازم شاهد رشد جمعیت در استان خراسان رضوی باشیم.
وی تصریح کرد: به دلیل نبود امکانات و زیرساخت لازم و از جمله عدم استقرار پزشک مستقر در شهرستان کلات، مادران باردار مجبور بودند که برای زایمان به مشهد عزیمت کنند که تعدادی از این افراد طی سالهای گذشته در مسیر مشهد جان خود را از دست دادند و اگر زیرساختهای لازم در این شهرستان فراهم می بود این معضل کاهش می یافت.
مسوول کارگروههای مردمی ستاد جمعیت استان خراسان رضوی گفت: بنابر تحقیقات انجام شده افزایش سطح تحصیلات و درآمد با کاهش نرخ رشد جمعیت خانواده ها ارتباط مستقیم دارد و تک فرزندی و یا ۲ فرزندی در خانوارهایی که از این ۲ مقوله برخوردار هستند بیشتر است ولی تعداد فرزندان در خانواده های دارای سطح درآمدی پایین و ساکن در حاشیه شهرهایی مانند مشهد بیشتر است.
سوارکار افزود: این مساله نشان می دهد که مشکلات اقتصادی تاثیر چندانی در تک فرزندی و یا ۲ فرزندی و یا پایین بودن تعداد فرزندان خانواده ها ندارد و باید با فرهنگ سازی اهمیت موضوع رشد جمعیت برای والدین و خانواده ها را تبیین کرد.
وی ابلاغ قانون جوانی جمعیت و صیانت از خانواده را از اقدامات مهم دولت سیزدهم ذکر و اضافه کرد: با وجود گذشت سه سال از ابلاغ این قانون ولی هنوز برخی از مدیران درک درستی از این قانون ندارند و برای اجرای آن اهتمام لازم نشان نمی دهند.
مسوول کارگروههای مردمی ستاد جمعیت استان خراسان رضوی گفت: این معضل موجب ناهماهنگی هایی بین ادارات و نبود انگیزه کافی در بین مسوولان و دست اندرکاران مربوطه برای اجرای قانون جوانی جمعیت و صیانت از خانواده و دلسردی در خانواده ها برای افزایش فرزند آوری می شود ولی اگر انگیزه کافی میان مسوولان ذیربط وجود داشته باشد و مشکلات موجود رفع شود انگیزه عمومی جامعه هم افزایش خواهد یافت.
سوارکار با اشاره به این که هم اکنون ۲ استان گیلان و همدان از نظر آمار بالای تک فرزندی و رشد منفی جمعیت و افزایش سالمندی در وضعیت نامطلوب و استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی دارای میانگین خوبی از نظر نرخ رشد جمعیت هستند افزود: اگر معضل نرخ رشد منفی جمعیت در استان خراسان رضوی به همین منوال ادامه یابد در آینده نزدیک جزو استانهای با رشد نامطلوب جمعیت قرار می گیرد.
وی ادامه داد: دشمنان و استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا در ۴۰ سال گذشته با جنگ جمعیتی و یا با ترفندها و تبلیغات منفی مختلف سعی کردند که کشور ما را به سمت نرخ رشد منفی جمعیت سوق دهند و بعد از انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بارها از کاهش جمعیت به عنوان یک تهدید مهم یاد کردند و اهتمام بیشتر وزارتخانه های مختلف و از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای افزایش جوانی جمعیت را خواستار شدند.
مسوول کارگروههای مردمی ستاد جمعیت استان خراسان رضوی گفت: سیاست نادرست "فرزند کمتر، زندگی بهتر" در اوایل دهه ۱۳۷۰ کشور ایران را به سمت انزوا پیش برد و هنوز هم تبعات منفی این فرهنگ نادرست در جامعه ما حاکم است.
سوارکار افزایش سقط جنین را از مشکلات مهم کشور طی سالهای گذشته برشمرد و افزود: بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در طول هر ۲۴ ساعت ۲ هزار سقط جنین در کشور اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد: همه افراد اعم از خانواده ها و والدین که به فرزند آوری و رشد جمعیت توجه دارند و یا مسوولانی که بستر این مهم را هموار می کنند به نوعی کار جهادی انجام می دهند.
ستاد جمعیت یکی از ستادهای زیرمجموعه اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.