به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر قالیباف امروزسه شنبه - ۲۴ مهرماه – در دیدار با ژاکوب مودندا رئیس مجلس زیمبابوه که در حاشیه مجمع بین المللی نشست بین المجالس جهانی (IPU) انجام شد، گفت: همکاری های پارلمانی میان دو کشور میتواند زمینه ساز توسعه روابط دولتها شود از این رو باید هر چه بیشتر در این راستا گام برداشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای موجود در حوزه دانش بنیان با اولویت موضوعات بهداشتی و درمانی، افزود: برای مقابله با تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران و زیمبابوه می توانیم از طریق همکاریهای نزدیک و تأکید بر مبادلات به صورت تهاتری اقدام کنیم که مشکلات بانکی را نیز به همراه نخواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با زیمبابوه ندارد.
قالیباف ضمن قدردانی از زیمبابوه برای حمایتهای صورت گرفته این کشور از فلسطین و لبنان، گفت: با این حال شرایط این روزهای منطقه به ویژه غزه و بیروت بحرانی تر از گذشته است. امروز شاهدیم جنایات رژیم صهیونیستی به جایی رسیده که زنان و کودکان آواره را که در چادرها به سر میبردند به راحتی و زنده زنده در آتش می سوزاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولتها، پارلمانها و ملتها باید بیش از پیش تلاش کنند تا در برابر جنایتهای سبوعانه رژیم صهیونیستی ایستاده و از همه ظرفیتهای بین المللی برای برقراری آتش بس پایدار استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از آتش بس و صلح پایدار حمایت می کند، گفت: ما از هر تصمیمی که دولت و ملت لبنان و جبهه مقاومت در این کشور بگیرند، حمایت خواهیم کرد.
زمینه سرمایه گذاری شرکتهای دارویی ایرانی در زیمبابوه وجود دارد
ژاکوب مودندا نیز در این دیدار، با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه زیمبابوه و ایران و سفری که به منظور شرکت در اجلاسی با محوریت فلسطین به ایران داشت، گفت: هر دو کشور ظرفیت توسعه روابط پارلمانی را دارند و اراده مجلس زیمبابوه نیز بر همین است.
رئیس مجلس زیمبابوه در ادامه با بیان اینکه امروز زیمبابوه و ایران با چالش های مشترکی روبرو هستند که غیرقانونی و خلاف موازین بین المللی است، عنوان کرد: ما به لحاظ اقتصادی و تجاری روابط خوبی داریم و اکنون زیمبابوه این ظرفیت را دارد تا با توجه به توانایی جمهوری اسلامی ایران در تولید دارو، میزبان سرمایه گذاران ایرانی به ویژه در حوزه دارو باشد.
وی در ادامه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و معدن و مبادله اساتید و دانشجویان در حوزه علم و فناوری را از دیگر فرصت های ارتباطی میان دو کشور دانست و افزود: امیدواریم کمیسیون مشترک میان دو کشور بتواند زمینه همکاری های بیشتر را فراهم کند.
این مقام عالیرتبه پارلمانی زیمبابوه در ادامه تأکید کرد: کشورها و سازمان های بین المللی باید هر چه سریع تر مانع گسترش جنایات رژیم صهیونیستی و ادامه جنایات آنها در فلسطین شوند.
وی در پایان با بیان اینکه زیمبابوه همواره در حوزه مسائل حقوقی و بین المللی در کنار ایران ایستاده و خواهد ایستاد، گفت: احترام به حقوق بین الملل از جمله مسائلی است که زیمبابوه نسبت به آن حساس است به ویژه مقابله تحریم های ظالمانه از جمله مسائلی است که ما به دنبال آن هستیم.
رئیس مجلس زیمبابوه با ابراز امیدواری برای پیروزی و موفقیت همه ملت های آزاده دنیا، خاطرنشان کرد: امیدواریم هرچه سریع تر جنایات جنگی پایان یابد و شاهد برقراری امنیت و صلح در منطقه باشیم.