سمنان - ایرنا - طلب چهار هزار میلیارد ریالی شهرداری، عمل به وعده کمک ۳۵۰ میلیارد ریالی از سوی استاندار سمنان، ضرورت جمع‌آوری دکل‌های فشار قوی برق و خط انتقال نفت از محدوده شهری، پیگیری راه‌اندازی سامانه معرفی مفاخر، و قصه دنباله‌دار کاروانسرای مرکز شهر، از جمله موارد مطرح‌شده از سوی اعضای شورای اسلامی شهر سمنان در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان روز سه‌شنبه در دیدار با اعضای شورای اسلامی این شهر، درباره موضوع‌هایی شامل ضرورت دوراندیشی در شهرسازی، تدوین طرح‌های جامع، توجه به نقدهای سازنده، ایفای نقش در حوزه فرهنگسازی و داشتن نگاه تعاملی، مواردی مطرح و بر پیش‌بینی آثار طرح‌ها، روشنایی شهر و رفع سد معبر در مدیریت شهری، تاکید کرد.

اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار سمنان نیز گزارشی از مشکلات در زمینه توسعه شهری ارایه کردند.

الحاق ۸۵۰ هکتار به پارک سیمرغ سمنان

شهردار سمنان گفت: شهرداری نهاد مردمی محسوب می‌شود و فرمانداری و استانداری زیر نظر وزارت کشور هستند که در این بین قوانین متفاوت است و هنوز محور مدیریت یکپارچه وجود ندارد.

حسین موسوی افزود: مغایرت در مدیریت شهری مانعی در مسیر توسعه و پیشرفت شهر است و از جمله عواملی که موجب شده است تا شهرداری‌های سمنان از ظرفیت ۱۷ میلیون مسافران عبوری در هر یک از مسیرهای رفت و برگشت به مشهد در این استان بهره‌مند نشوند، تصمیم‌های جداگانه راه و شهرسازی و شهرداری‌ها در گذشته است.

به گفته وی، گردشگری مزیتی برای توسعه سمنان محسوب می‌شود، اما سمنان از این منابع بی‌بهره است.

شهردار سمنان با اشاره به نقدها درباره ورودی‌های شهر سمنان گفت: مطالعات توسعه شهری در ۲ طرف جاده با گرفتن مشاور در دست انجام است و با تکمیل و اجرای مطالعات، بوستانی ۸۵۰ هکتاری به پارک سیمرغ سمنان افزوده می‌شود.

چالش حفاری آسفالت از سوی دستگاه‌های خدماتی

رییس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: قبل از انجام آسفالت از دستگاه‌های خدمات‌رسان درباره اینکه فعالیت حفاری دارند یا خیر، استعلام می‌گیریم و در صورت دریافت پاسخ منفی، عملیات آسفالت اجرا می‌شود، اما یک ماه بعد با درخواست حفاری برای نمونه فیبر نوری مواجه می‌شویم که این موضوع از چالش‌های مهم در هدررفت بیت‌المال است.

عباسعلی طالب‌بیدختی افزود: شورای اسلامی شهر اگر با اجرای طرح حفاری پس از انجام آسفالت موافقت نکند، دستگاه‌ اجرایی مدعی خروج اعتبار از شهر می‌شود و اگر شورای اسلامی شهر این مساله را قبول کند مورد اتهام اذهان عمومی قرار می‌گیرد، انتظار می‌رود در این بخش راهکاری اساسی اندیشیده شود.

وی ادامه داد: دکل‌های برق از لحاظ زیباسازی منظر عمومی معضل شهری و به دلیل انتشار امواج برای سلامت شهروندان مضر هستند و انتظار می‌رود متولیان با اجرای کابل‌کشی زمینی در رفع این چالش اقدام کنند.

ضرورت رعایت مباحث پدافند غیرعامل در محیط شهری

رییس شورای اسلامی شهر سمنان با اشاره به وجود انبار نفتی و خط انتقال در محدود شهری، گفت: انتظار می‌رود به منظور رعایت اصول پدافند غیرعامل، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در رفع این موارد اقدام کنند.

وی اضافه کرد: ایجاد شهرک بازیافت تجربه ارزشمند در مدیریت شهری سمنان محسوب می‌شود و اکنون ایجاد شهرکی جدید در نزدیکی پارک سیمرغ سمنان برای استقرار نمایشگاه‌های خودرو و مبلمان، تعریض بلوار بلوار امداد و شهید قندی، احداث ترمینال جدید و ساخت زائرسرا در دستور کار است.

به گفته وی، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام شهری سمنان پرداخت ۳۵۰ میلیارد ریال را وعده داد و انتظار می‌رود دستگاه‌های دیگر از جمله راه و شهرسازی نیز با همراهی شهرداری در تکمیل طرح‌ها کمک کند.

طلب چهارهزار میلیارد ریالی شهرداری از ادارات

همچنین نایب رییس شورای اسلامی شهر سمنان و رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری این شورا گفت: شهرداری سمنان بیش از چهار هزار میلیارد ریال از دستگاه های اجرایی مطالبه دارد که انتظار می‌رود دستگاه‌ها در پرداخت بدهی خود اهتمام ورزند.

منصور صبیری ادامه داد: بودجه ۱۴۰۳ شهرداری سمنان ۱۶ هزار میلیارد ریال تصویب شد که برای تحقق این بودجه مصوب باید درآمدزایی شود، چرا که مدیریت شهری پرهزینه است.

به گفته وی، ایجاد دروازه در ورودی شهر فکری اشتباه بود، چرا که شهر در حال توسعه است و به زودی در ۸۵۰ هکتار بعد از پل سلام طرح‌های شهری اجرا می‌شود.

وفاق استانداری و شهرداری لازمه توسعه شهری

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر سمنان هم در این نشست گفت: برخی افراد با بی‌تقوایی، شهرداری و شورای اسلامی شهر را مورد نقد قرار می‌دهند، درخواست این است که نماینده ولی فقیه در استان سمنان در برخورد با مطالبات و نقدها در گام نخست از اعضای شورای اسلامی پاسخ بخواهد.

رضا صباغیان افزود: تقویت وفاق ملی مورد تاکید رییس جمهور دکتر مسعود پزشکیان از سال گذشته در شورای اسلامی شهر سمنان در جریان بود و از جناح‌های مختلف در کمیسون‌ها و نشست‌های شورای اسلامی شهر سمنان حضور دارند.

به گفته وی، ورزش همگانی ۴۶ هیات ورزشی دارد که متولی آن اداره‌کل ورزش و جوانان است، اما شورای اسلامی شهر سمنان به تمامی آنان خدمات ارایه می‌دهد.

وی با بیان اینکه تقویت ارتباط بین استانداری و شهرداری لازمه توسعه توسعه شهری است، پیشنهاد داد که مسوولی از سوی نماینده ولی فقیه در کمیسون‌های فرهنگی شورای اسلامی شهر سمنان به منظور بهره‌مندی از منویات حضور یابد.

ضرورت تامین زیرساخت خدمات عمومی در شهرک‌های نهضت ملی مسکن

رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سمنان هم اظهار کرد: الحاق ۵۰۰ مترمربع زمین به بافت شهری که مطالبه مدیریت شهری بود، دچار مباحث مختلفی شد، در حالی که ۳۰۰ هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن با راحتی الحاق شد.

مجید نظری تاکید کرد: تامین زیرساخت‌های خدمات عمومی از جمله مسجد، مدرسه، کلانتری و ایجاد راه دسترسی ایمن، در کنار کاربری مسکونی شهرک‌های نهضت ملی مسکن مورد توجه ویژه باشد.

به گفته وی، طرح نیمه کاره ایجاد پل امام حسن(ع) طرحی در زمینه ایجاد راه ایمن دسترسی به شهرک کوهسار از شهرک‌های اجرای نهضت ملی مسکن است و انتظار می‌رود بخش‌های مختلف برای تکمیل این طرح همراهی کنند.

کاروانسرای سمنان بهانه انتقام‌گیری مسوولان از یکدیگر

رییس شورای اسلامی شهرستان سمنان با اشاره به سفر حجت‌الاسلام و والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه و شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس اسبق این قوه به سمنان و بازدید از کاروانسرای مرکز شهر سمنان، افزود: انتظار می‌رود اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کمک کند تا دادگاه انقلاب تملک شود و گروکشی در میان نباشد که اگر در فرصت یک ماهه این کار انجام نشود، از سوی مراجع مختلف شروط تعیین شود.

نظری اظهار کرد: کاروانسرای تاریخی در مرکز شهر سمنان بهانه انتقام‌گیری مسوولان از یکدیگر شده است.

وی با اشاره به چالش کم‌آبی و ضرورت تامین اعتبار برای تکمیل سد فینسک، گفت: عمق سفره‌های آب زیر زمینی برای دسترسی به آب در سمنان به بیش از ۳۰۰ متر رسیده و وضعیت آب سمنان بحرانی است.

تنش آبی سمنان و نگهداشت فضای سبز

رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سمنان ادامه داد: امسال برای عبور از تنش آبی تابستان در مرکز استان از آب چاه‌های باکفیت شهرداری استفاده شد، این وضعیت باید تا چه زمانی ادامه یابد، مردم از شهرداری توسعه و نگهداری فضای سبز انتظار دارند.

نظری تاکید کرد: مصلای امام علی(ع) با توجه به مکان و وسعتی که دارد، می‌تواند قطب فرهنگی شهر باشد و انتظار می‌رود حذف پارکینگ شرقی آن برای ایجاد ساختمان‌های اداری تجدیدنظر شود.

مساله پرداخت حقوق یکهزار و ۵۶۰ شاغل در شهرداری سمنان

دیگر عضو شورای اسلامی شهر سمنان نیز اظهار کرد: تصمیم‌گیری متفاوت و نبود مدیریت یکپارچه، مشکل اساسی در مسیر توسعه شهری است.

حسین گل‌هاشم با انتقاد از ناعدالتی در زمینه میزان پرداختی از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری سمنان، گفت: هزینه مدیریت شهری در این شهر زیاد است و باید پرداخت از این محل اعتباری به شهرداری‌، مورد بازنگری قرار بگیرد و افزایش یابد.

به گفته وی، شهرداری سمنان یکهزار و ۵۶۰ نیروی انسانی دارد که ماهانه ۵۳۰ میلیارد ریال فقط میزان پرداختی حقوق است و در شرایط فعلی و کاهش ساخت و سازها، فشار زیادی بر شهرداری برای پرداخت حقوق کارکنان وارد می شود.

عضو شورای اسلامی شهر سمنان گفت: وضعیت روشنایی در ورودی شهر جذابیتی برای گردشگران ندارد و شرکت توزیع برق به قول‌ها و وعده‌های خود در بهبود روشنایی عمل نکرده است.

مهدی خراسانیان رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر سمنان هم با اشاره به روند اجرای طرح تجاری «ایران زمین» در میدان معلم سمنان، گفت: طبق قانون، نقل و انتقال املاک بین موسسه‌های دولتی و نهادهای بودجه‌گیرنده از دولت و شهرداری‌ها معاف از پرداخت مالیات است.

برنامه‌ریزی راه‌اندازی سامانه معرفی مفاخر سمنان

همچنین رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر سمنان گفت: تمامی مسجدها متقاضی برگزاری آیین‌های مذهبی توسط کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سمنان و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری سمنان همراهی می‌شوند.

محمدجواد حافظی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه شناساندن مفاخر شهری، افزود: شورای اسلامی شهر سمنان راه‌اندازی سامانه برخط فرهیختگان را در دستور کار دارد و اکنون ۷۰۰ نفر از مفاخر سمنان شناسایی و زندگی‌نامه ‌آنان در حال جمع‌آوری است و امید می‌رود منبع خوبی برای شناساندن آنها باشد.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

شهر سمنان دارای سه منطقه مدیریت شهری است.