تهران- ایرنا- مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی گفت: نقش حمایتی و صیانتی حراست در آموزش عالی نسبت به سایر بخش‌ها اهمیت مضاعف دارد؛ زیرا فراهم کردن محیط امن ریل‌گذاری برای پیشرفت کل جامعه است.

به گزارش گروه علمی ایرنا از وزارت علوم، سیداحمدرضا خضری در آیین معارفه سرپرست مرکز حراست و تکریم رئیس سابق این مرکز افزود: نقش مهم مراکز حراست دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری از چند بعد اهمیت دارد؛ بعد اول نقش پاسبانی و پاسداری از سرمایه های مادی و معنوی آموزش عالی است که بسیار گرانسنگ و غیر قابل قیمت‌گذاری است.

وی بعد دیگر حفاظت را پاسداری از حقوق ذینفعان یعنی استادان، دانشجویان و کارمندان دانست و گفت: پیش بینی و پیشگیری از چالش‌های احتمالی وظیفه مهم مراکز حراست است.

این استاد دانشگاه تهران همچنین صیانت از دادهای مهم پژوهشی و فناورانه در آموزش عالی را مهم و ضروری دانست و تاکید کرد: حفظ امنیت فیزیکی و فراهم کردن محیط بدون دغدغه برای فعالیت علمی محققان، اقدامی حیاتی و راهبردی است که بایسته است همکاران ما در مراکز حراست به آن اهتمام ورزند.

وی گفت: مدیران مراکز حراست باید چشم بینا و گوش شنوای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری باشند و با گزارش بموقع، مجموعه را از خطرات احتمالی و زیان و ضرر برهانند. مدیران مراکز حراست باید تحولات محیط سازمانی خود را زیر نظر داشته و برای شرایط بحرانی و پیش بینی نشده آماده باشند. ارتباط موثر مراکز حراست آموزش عالی با نهادهای مرتبط با امنیت کشور، ستاد وزارت علوم و مجموعه سازمان متبوع خود، نقش مهمی در موفقیت آنان خواهد داشت.

مشاور وزیر علوم بیان کرد: داشتن سعه صدر، شکیبایی و بردباری ، دوری از هوای نفس، مهربانی و پرهیز از رفتارهای تند و خشن همچنین سرعت عمل در تحلیل و انتقال گزارش به مسئولان از ویژگی‌های محوری و لازم برای یک مدیر در بخش حراست است و انتظار می رود این مدیران پاسخگو بودن در مقابل خدا، وجدان و قانون را همواره سرلوحه اعمال خود قرار دهند و از اقدام جناحی، حزبی و فرا قانونی اجتناب کنند.

وی در پایان ضمن اشاره به تجارب موفق علی‌اکبر فامیل کریمی رئیس سابق مرکز حراست وزارت علوم از تلاش‌های وی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی و برای سرپرست این مرکز آرزوی موفقیت کرد.

عمل به قانون اعتقاد مشترک همه مدیران حراست آموزش عالی است

سرپرست مرکز حراست وزارت علوم نیز در این آیین ضمن تشکر از حسن نظر و اعتماد وزیر علوم به خود گفت: یکی از دارایی‌های ارزشمند هر نظامی نیروی انسانی، به ویژه نیروی متخصص و تحصیل‌کرده آن است. از اینکه برای صیانت از قشر فرهیخته آموزش عالی و نیروی انسانی نخبه جامعه فعالیت می‌کنیم به خود می‌بالم.

اصغر بیات کارویژه آموزش عالی را تولید علم دانست و گفت: برای تولید علم باید محیط و بستری امن و آرام فراهم باشد و دانشجو و استاد و محقق فقط به فکر انجام پژوهش خود باشند. ما در مرکز حراست وزارت علوم و دانشگاه‌ها وظیفه ایجاد این محیط امن و آرام را برعهده داریم.

بیات تاکید کرد: التزام به قوانین و اسناد بالادستی از جمله مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، قانون تاسیس وزارت علوم و بخشنامه های این وزارت و همکاری با سازمان حراست کل کشور مورد تاکید و در دستور کار همه مدیران حراست در آموزش عالی است.

سرپرست مرکز حراست وزارت علوم توجه به فرصت‌ها و تهدیدات فضای مجازی را ضروری دانست و بر بهره بردن از فناوری های نوین از جمله هوش مصنوعی برای حفاظت از سرمایه های علمی کشور تاکید کرد و نوید داد: گفتمان حراست هوشمند، با نگاه نرم‌افزارانه به دنبال ایجاد امنیت پایدار در مراکز آموزش عالی است.

صیانت از آرمان‌های انقلاب، هدف اصلی حراست در آموزش عالی است

رئیس سابق مرکز حراست وزارت علوم نیز در این مراسم با قدردانی از تلاش مدیران حراست در دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزش عالی گفت: هدف بنده و همکارانم در سه سال گذشته، عمل به تکلیف قانونی در صیانت از آموزه‌های انقلاب اسلامی بود که این اقدام در تبعیت از وظیفه سازمانی و بدون دخالت دادن نظر شخصی صورت گرفت.

علی اکبر فامیل کریمی، تاکید کرد: ما در گذشته از هرگونه دو قطبی‌سازی پرهیز داشتیم و امروزه نیز وفاق‌، هم‌افزایی و همدلی رمز موفقیت است.

رئیس سابق مرکز حراست وزارت علوم اظهار داشت: گفتمان صیانت را گفتمان اصلی حراست قرار دادیم. آینده پژوهی، نوآوری و نو اندیشی در مقابله با تهدیدها را محور فعالیت حراست وزارت علوم دانسته و نسبت به هوشمند سازی فرآیندها گام برداشتیم و امیدوارم این مسیر با قدرت ادامه یابد.

مشاور عالی وزیر علوم در این مراسم گفت: رویه و شیوه وزیر علوم در انتصابات، شایسته‌گزینی در انتصابات به جای نگاه به گرایشات فکری است و در همین مسیر با اطلاع از عملکرد موفق رئیس سابق مرکز حراست، سعی بر تداوم مسئولیت وی داشتیم اما بنا بر دلایل شخصی وی، قرار بر تغییر مدیریت شد.

محمد روشن، تاکید کرد: وفاق، نیاز مهم جامعه امروز است و آموزش عالی در اجرای این گفتمان پیشگام خواهد بود. التزام به قانون اساسی و ولایت فقیه و کارآمدی را شروط اصلی انتصابات دانسته بر این همین اصول نسبت به تداوم یا تغییر مدیریت‌ها اقدام خواهد کرد.