به گزارش ایرنا، نادرقلی ابراهیمی عصر سهشنبه پس از بازدید چندین ساعته از برخی واحدهای صنعتی شهرک صنعتی خیرآباد اراک، در نشست با صنعتگران این شهرک، افزود: بر اساس قانون، آب، برق، گاز و تاسیسات باید تا در هر واحد در شهرکهای صنعتی آورده شود، نه اینکه تا در شهرک، برخی از امور نیازمند مصوبه دولت است.
وی بیان کرد: صنایع متوسط و کوچک در شهرکهای صنعتی بیشترین برد اقتصادی و اشتغالی و بیشترین اثر مالی و اجتماعی دارند و ۹۰ درصد صنایع استان مرکزی در این راستا است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تدوین و تهیه زنجیره تولید در این واحدها از اهمیت ویژه برخوردار است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
ابراهیمی اظهار کرد: توجه به زنجیره ارزش موجب شناسایی خلاها و زمینه رسیدن هر واحد برای رسیدن به قطب میشود.
وی بیان کرد: شرکت شهرکهای صنعتی خیرآباد اراک جزو اولین و بهترین شهرکهای صنعتی ایران است که در مسیر توسعه کشور و منطقه تاثیرگذارند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بازدید از سایر نواحی و شهرکهای صنعتی در دستور کار است، گفت: مجموع مسایل و مشکلات این واحدها چه در سطح سطح استانی و کشوری پیگیری جدی میشود.
ابراهیمی اظهار کرد: قانون مصوب برای تشکیل شرکتهای شهرکهای صنعتی وجود دارد اما نواقصی برای این قانون متصور وجود دارد که انتظار است پیشنهاداتی برای بهروز کردن و یا اصلاح در اصل قانون و یا آییننامه و دستورالعمل مصوب وزیران ارایه شود.
وی گفت: نوع تعاملات، داد و ستادها، کسب و کارها و شرایط نسبت به گذشته متفاوت شده و باید این قوانین اصلاح شود.
نماینده مردم اراک،کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مهمترین مسایلی که مجلس با آن همراه است، وجود انبوهی از قوانین است که تاریخ استفاده آنها گذشته است.
ابراهیمی گفت: قانونگذار به شرکت شهرکهای کشاورزی و شرکت شهرکهای صنعتی اجازه صدور اسناد مالکیت داده و این مهم یک فرصت استثنایی و یک امید برای سرمایهگذاران است
وی تاکید کرد: مسایل و مشکلات صنعتگران استان در داخل با حضور مدیران ذیربط و در سطح ملی از جمله مباحث ارزی و تامین اجتماعی از تهران دنبال میشود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: فرصتهای قانونی زیادی برای تولیدکنندگان و صنعتگران وجود دارد که باید نهایت استفاده از آنها صورت گیرد.
ابراهیمی گفت: برش اقتصاد دانش بنیان در معاونت فناوری زده شده و ۱۰ استان کشور از جمله استان مرکزی به عنوان نمونه آزمایشی ( پایلوت) در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: در راستای برش اقتصاد دانش بنیان استان مرکزی، پروژههای متنوعی وجود دارد و از محل قوانین متعدد در سال جاری ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده اما از نظر کارکردی مناسب نبوده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شرکتهای شهرکهای صنعتی الزام به استفاده از انرژیهای پاک دارند و این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
ابراهیمی یادآور شد: ۲۰ هزار مگاوات کسری برق امسال در کشور وجود داشت که رقم قابل توجهی بود و روز به روز تقاضا برای انرژی افزایش مییابد زیرا کشور در حال توسعه است.
وی اظهار کرد: تسهیلات لازم برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی وجود دارد و شهرکها و نواحی صنعتی باید از آن بهرهگیری کنند تا مشمول مدیریت قطع برق نشوند و مازاد برق خود را نیز بفروشند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: یکهزار و ۶۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی برای استان مرکزی پیشبینی شده که باید از این فرصت استفاده شود.
ابراهیمی گفت: ۲۵۰ روز آفتابی در استان مرکزی وجود دارد که به اندازه پنج برابر برق مصرفی موجود در کشور روزانه میتوانیم از خورشید استقاده کنیم.
وی اظهار کرد: خداوند این انرژی بزرگ را در اختیار بشر قرار داده واحدهای صنعتی باید از این فرصت نهایت بهرهگیری را داشته باشند.
نماینده مردم اراک،کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:موارد مربوط به بانک مرکزی و تعهدات ارزی شهرک صنعتی خیرآباد باید مشخص و اعلام شود تا به صورت ویژه پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی هم در این نشست گفت: ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال پروژههای عمرانی از ابتدای سال جاری تاکنون در شهرک صنعتی خیرآباد اراک اجرا شده است.
فرشاد خوشنویسان افزود: پل روگذر ریل راهآهن، آسفالت، زیرسازی خیابان و معابر، بخشی از طرحهای اجرا شده است.
وی بیان کرد: بسیاری از مسایل و مشکلات واحدهای صنعتی باید در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مطرح شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در ۶ ساعت از پل دور برگردان ورودی شهرک صنعتی خیرآباد، شرکت شیشه تابش جام، ماهد آلومینیوم، کربن صنعت و پل راهآهن این شهرک بازدید و از نزدیک مسایل و مشکلات را بررسی کرد.
۴۴۰ واحد صنعتی در شهرک صنعتی خیرآباد اراک مستقر است.